Gå til sidens hovedinnhold

Starter italiensk supportercup i Norge

Supportercupen for britisk fotball får konkurranse. Italienske lag samler seg til fotballfest i Oslo.

Fans av tre klubber har allerede meldt på lag: Inter, Juventus og Lazio.

– Vi håper i hvert fall på seks lag og forventer at Milan Club Norvegia stiller, i tillegg å få til et Nord- og Sør-Italia-lag. Vi tar gjerne imot flere påmeldinger, sier Eirik Heggelund i CalcioNorge.

Roma har mange fans i Norge. Det bør bety at Roma-supporterne også klarer å samle sammen et mannskap som kan kjempe om tittelen 18. august.

Italiensk fotball når ikke opp mot engelsk fotball i popularitet her hjemme, men Serie A er blitt sendt på norske TV-kanaler siden slutten av 1980-tallet.

Interessen for italiensk fotball ser en tydelig i sosiale medier.

– Vi gjør det for å samle italienske fotballfans som ellers er noe spredt for alle vinder, og det er et lite miljø der man kjenner en del, men ikke så mange særlig godt. Det blir samtidig en veldig flott mulighet til å bli kjent med likesinnede supportere og utveksle erfaringer og knytte bånd på tvers av supporterklubbene og de som er interesserte, men som ikke er en del av en organisert gruppe.

– I tillegg får vi anledning til å sette søkelyset på italiensk fotball og vise at det er en del som brenner for il calcio, i likhet med oss i CalcioNorge , sier Heggelund til NTB.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken