- Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg ble innlagt med nyresvikt, og det kan jo skje hvem som helst, hevder rytteren selv.

Flere er likevel bekymret for Riccardo Riccós helse. Det italienske sykkelforbundet (FCI) har derfor valgt å midlertidig suspendere rytteren.

Det torpederer håpet hans om å returnere på sykkelen under Tour of Serbia.

Les også: Gjør comeback om en uke

- Helsekomiteen har rådet oss til å suspendere Riccardo Riccò fra konkurranse på grunn av rytterens egen helse, heter det i en uttalelse på forbundets hjemmeside ifølge cyclingnews.com.

Riccó ble i all hast brakt til sykehuset i februar med full nyresvikt. Overfor en lege skal den daværende Vacansoleil-rytteren ha innrømmet at en blodoverføring skal ha forårsaket problemene.

Dette har rytteren aldri innrømmet offentlig, men det var likevel nok til at avsluttet kontrakten med 27-åringen.

Riccó ble for øvrig også kastet ut av Tour de France i forbindelse med Saunier Duval-skandalen i 2008. Mandag skulle han egentlig starte sitt første ritt for det kroatiske kontinentallaget Meridiane-Kamen.

La Gazzetta dello Sport skriver onsdag at CONI (den italienske komité) skal ha fått nye opplysninger om Riccós sykehusopphold i februar fra statsadvokaten i Modena.

Avisen skriver at en kobling mellom blodoverføring og sykehusopphold trolig ville bety en midlertid suspensjon av rytteren.

Det er foreløpig for tidlig å dra den konklusjonen, men i første omgang ryker i hvert fall Tour of Serbia for den italienske skandalerytteren.

Oppdatert: CONI (den italienske olympiske komitè) meldte fredag at de også suspenderer italieneren.