Fotballsupportere irriterer seg grønn over fenomenet, både på stadion og som TV-seer. Drøying av tid kan være noe av det mer frustrerende en supporter eller en spiller kan oppleve når motstanderen gjør det.

Nå kommer statistikkbyrået Opta med tallenes tale for Premier League. De viser nemlig hvor lang tid de ulike lagene holder ballen i spill per kamp. I tillegg har byrået også tall på hvor lang Premier League-klubbene bruker på å komme i gang igjen. Det vil altså si fra cornere, frispark, innkast, utspark, avspark, straffespark og droppballer.

Når det gjelder å holde ballen i spill, er det ikke overraskende storlagene som scorer høyt på den biten. City holder ballen i spill 61,8 prosent av tiden per kamp, og topper listen til Opta. De blir etterfulgt av Liverpool, som holder ballen i spill 58 prosent av tiden i snitt. De deler andreplassen med Leicester, som med andre ord også ligger på 58 prosent.

Topp fire-lag blant verstingene

I bunn befinner Newcastle seg. Klubben som kjemper om Champions League-spill neste sesong har ballen i spill 52 prosent av tiden i snitt. Det betyr ikke nødvendigvis at Eddie Howes mannskap drøyer tiden mer enn andre, men heller at det er brudd i spillet ofte.

Samme lag er likevel en av verstingene også når det gjelder drøying av tid. De befinner seg nest nederst på Optas tabell om hvor lang tid lagene bruker på å få ballen i spill igjen. I snitt bruker The Magpies 29,9 sekunder på å få i gang spillet igjen etter at ballen har gått ut eller at dommer har blåst i fløyta. Aller verst er Brentford, som bruker hele 31,4 sekunder på å få ballen i spill.

Begge de to nevnte lagene har hatt en sesong der de kanskje har prestert bedre enn mange forventet. Newcastle befinner seg på tredjeplass i Premier League, og har alle muligheter til å spille i Champions League neste sesong.

Brentford, som rykket opp til øverste nivå før forrige sesong, ligger på 9. plass.

Disse drøyer minst

Raskest i klassen er Liverpool. Rødtrøyenes vanligvis hurtige angrepsfotball under Jürgen Klopp vises i Optas statistikk. De bruker i snitt 23,3 sekunder på å komme i gang igjen når ballen har vært ute av spill.

Like bak følger Manchester City og Leicester, med en tid på henholdsvis 25,6 og 25,8 sekunder.

Storklubber som Manchester United og Arsenal er midt på treet på Optas tabell, med henholdsvis 26,3 sekunder og 27,6 sekunder.

Drøyer minst:

Liverpool - 23,3 sekunder
Manchester City - 25,6 sekunder
Leicester - 25,8 sekunder
Tottenham - 26,1 sekunder
Manchester United - 26,3 sekunder