*Nettavisen* Sport.

Stavanger til NM-finalen

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Møter trolig Lørenskog som slo Vålerenga lørdag.

24.03.12 19:11

Ingen ser ut til å kunne true Stavanger i jakten på en ny NM-tittel i ishockey. Lørdag slo siddisene Lillehammer 6-4 og gikk til finale med fire strake seirer.

Det måtte riktig nok en solid opphenting til før Stavanger kunne slippe jubelen løs på borteis i OL-byen. Et viktig reduseringsmål på tampen av annen periode og en overlegen sisteperiode gjorde at kampen vippet gjestenes vei.

Lagene fulgte hverandre tett lenge, og etter 6.20 av midtperioden sto det 2-2. Men så rykket Lillehammer fra med to kjappe scoringer av Patrik Bäärnhielm og Jordan Morrison, og Stavanger var ordentlig på glattisen.

Tyler Johnson sørget for ny spenning i kampen med sin 2-3-redusering etter 37.34 minutter. Og fra halvspilt tredjeperiode var det over og ut for vertene. Martin Strandfelt utlignet til 4-4, før Stian Høygård gjorde 5-4 i overtallsspill. Mot slutten trygget Tim Kunes ledelsen med 6-4, og bortelaget kan forberede seg på finalespill.

Motstander blir trolig Lørenskog, som vendte til seier i nok en tøff duell borte mot Vålerenga lørdag. Med et nytt tap ser det dårlig ut for Espen «Shampo» Knutsens menn, som ligger under 1-3 i best av sju kamper.

VIF fikk en knallstart på kampen og gikk opp til 2-0 ved Magnus Hoff i overtallsspill etter 18.34 av første periode. Men Lørenskog ville ikke gi seg, og gjestene rakk å putte inn en puck før pausesignalet lød. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag