For andre året på rad har Kristine Stavås Skistad stått utenfor landslagssystemet foran en ny skisesong. Etter at hun i januar i fjor gikk hardt ut mot opplegget på rekruttlandslaget, har hun siden satset i egen klubb.

23-åringen har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og har vært et kjent ansiktet i langrennssirkuset siden hun slo gjennom i 2019. Den gang var hun en del av VM-troppen i Seefeld, men et fall i semifinalen gjorde at en potensiell topplassering røk.

Nå er hun igjen klar for en ny vintersesong – denne gang med to års trening hun selv har tro på i bagasjen. Til tross for at mange har sett til henne som et stort sprinttalent, lar hun seg ikke påvirke av potensielle forventninger utenfra.

– Det eneste presset jeg føler på er fra meg selv, sier Stavås Skistad til Nettavisen få dager før sesongåpningen på Beitostølen.

Langrennsesset går prolog fredag formiddag.

Taus rundt lagsituasjonen

Gjennom sommeren og høsten av hun tilhørt Team Konnerud. Det samme gjorde hun i fjor. Spørsmål rundt en potensiell retur til landslaget, dersom hun skulle få tilbudet, har hun et avslappet forhold til før sesongstarten.

– I år har jeg satset i klubben og trives godt her. Jeg ser fram til å stå på startstreken med konnerudlogoen i panna.

Til tross for at Stavås Skistad er mer tilfreds med opplegget og rammene hun nå er en del av i Team Konnerud, har det likevel ikke gått knirkefritt gjennom sommeren og høsten. Treningen har ikke nødvendigvis blitt helt som hun hadde planlagt, men akkurat det vil hun ikke snakke noe ytterligere om nå.

– Det er ikke min stil å skylde på sånt eller bruke det for noe, sier hun bestemt.

Noen dager før sesongåpningen på Beitostølen har hun likevel god tro på det hun har i vente.

– Jeg gleder meg til ny sesong og har troen på at det kan bli fint.

Les også: Langrennsløperne fikk pengespørsmål hos superstjernen

Landslaget følger med

Til tross for at Stavås Skistad tidligere har gått ut mot opplegget på rekruttlandslaget og vært tydelig på at dette ikke passer henne, er det likevel ingen hemmelighet at det er der de beste utøverne hører til.

23-åringen er godt fornøyd med opplegget i Team Konnerud, men landslaget selv legger ikke skjul på at de fortsatt følger nøye med på sprintesset.

Rekruttlandslagstrener Monika Kørra var trener på juniorlandslaget da Stavås Skistad var der og kjenner utøveren godt.

– Selvfølgelig følger vi med på henne. Vi vet hva som bor i henne og håper at hun finner tilbake til gamle takter, sier Kørra til Nettavisen.

Konnerud-jenta har vært innom både junior -og rekruttlandslag.

Stavås Skistad sesongåpner med sprint på Beitostølen fredag. Der skal også resten av norgeseliten i aksjon gjennom helgen.