Norges kvartett med Sturla Lægreid, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø vant søndagens skiskytterstafett i Kontiolahti suverent.

Etter å ha gått 7,5 kilometer og skutt to skyteserier hver gikk Norge i mål i ensom majestet. Tolv sløyfer i løypene rundt det finske skiskytteranlegget, og totalt ni ekstraskudd var fasit da Thingnes Bø avsluttet med å trygge seieren.

Les også: Golberg-innrømmelse etter triumfen: - Noe dritt å vite at man er tre sekunder foran han

Ankermannen var ikke helt på topp da han måtte bruke hele tre ekstraskudd på Norges sjuende skyteserie. Han hentet seg derimot flott inn da han gikk betydelig raskere enn konkurrentene som kom nærmere etter bomskuddene.

- Godt jeg ikke tok det for rolig

Et Thingnes Bø-stavbrekk på sisterunden var heller ikke nok til å stoppe Norges seiersmarsj.

- Det var et hull i snøen, så staven gikk rett igjennom og brakk rett av. Det var godt jeg ikke tok det for rolig ut fra skyting, for man vet aldri hva som kan skje, sier Markane-skiskytteren til NRK.

Les også: Kaggestad ble alvorlig syk: - Var midt mellom levende og død

Thingnes Bø hadde over 40 sekunder å gå på før sin første skyteserie på sisteetappen. Men etter tre bomskudd, måtte han se at Norges forsprang til Tyskland krympet til knappe 16 sekunder.

Sverige med formsterke Sebastian Samuelsson fulgte dessuten like bak tyskerne i løypa.

Over halvminuttet

Thingnes Bø holdt likevel høy fart i sporet, og etter en kjapp skyting i stående var saken bortimot klar.

Til tross for en bom til var 27-åringen ute fra siste tur på standplass med 35 sekunder ned til Sverige, og ytterligere sju sekunder til Tyskland og Benedikt Doll.

Norges ankermann var altså ikke helt ferdig med å skape ørsmå spenningmomenter i avslutningen. Stavbrekket forsinket Thingnes Bø noe ute på sisterunden, men han fikk en ny stav relativt kjapt og gikk Norge inn til en klar seier.

Sverige og Tyskland kapret de to andre plassene på pallen, henholdsvis 39,2 og 51,7 sekunder bak de norske gutta.