*Nettavisen* Sport.

Stavrum: - Jeg tar skylda

Foto: Jon Eeg/Scanpix

Molde rykket ned med et brak med 0-8 mot Stabæk søndag. Arild Stavrum tar det meste av ansvaret for fadesen på Nadderud.

30.10.06 10:36

STABÆK - MOLDE 8-0:

NADDERUD (Nettavisen): 16 år etter forrige nedrykk er Molde igjen klar for Norges nest øverste divisjon. Mot Stabæk skulle moldenserne kjempe som løver, men gjestene endte opp som slaktede rundingsbøyer.

Skuffet
Etter kampen slet Molde-trener Arild Stavrum med å forklare braknederlaget.

- Stabæk scorer på alt til å begynne med, og det blir utrolig vanskelig for oss å komme inn i kampen igjen. Absolutt alt går mot oss i dag, Stabæk valser rett og slett over oss, sier en skuffet Stavrum til Nettavisen.

Molde-spillerne virket å gi fullstendig opp på 0-3, og det ble ikke bedre da målvakt Jan Kjell Larsen fikk marsjordre like før hvilen. Stavrum vil likevel ikke gi spillerne skylda for tapet.

- Nei, det er like mye min feil. Mesteparten av ansvaret for lagets prestasjoner ligger på mine skuldre, sier treneren.

Er du hovedtrener i Molde også neste sesong?

- Det spørsmålet har jeg ingen kommentar til.

Sjokkert Hestad
Kaptein Daniel Berg Hestad var svært nedbrutt etter kampen, han var tydelig preget av sjokktapet og nedrykket til 1. divisjon.

- Jeg vet ikke om det helt har gått opp for meg at vi er nede. Mot Stabæk spiller vi ikke som et lag i det hele tatt. Når vi spiller slik, fortjener vi ikke å beholde plassen, sier Hestad til Nettavisen.

Er dette den mørkeste dagen i din Molde-karriere?

- Ja, uten tvil.

Hestad regner med å bli med Molde ned, og etterlyser mer vilje fra lagkameratene neste sesong.

- Det er fullt mulig at vi kommer sterkt tilbake, slik vi gjorde sist vi var nede. Jeg håper de som blir med videre er sultne på å få til noe med Molde. Den negative tendensen i klubben de siste fire årene har vært urovekkende, og det er ikke godt nok.

Midtbanegeneralen har fortsatt tro på Arild Stavrum som trener.

- Ja, det har jeg. Vi har hatt fem trenere de siste fire sesongene, så jeg tror ikke problemet ligger der, avslutter en ydmyket kaptein.

- I tvil om han blir
Magne Hoset kom hjem fra Vålerenga for å redde Molde-skuta. Etter kampen mot Stabæk måtte Averøy-gutten konstantere at han har feilet.

- Jeg skulle komme hjem og redde laget, og har feilet. Det er tungt for meg, og det er tungt for hele laget, sier Hoset til TV 2.

0-8 på Nadderud er Moldes største tap som topplag, og kampen ble et mareritt for Hoset.

- Det er helt uvirkelig at så mye går galt på en gang. Vi blir straffet for at vi ikke gjør det Arild gir oss beskjed om. Alt går til helvete på grunn av at vi ikke holder hodet kaldt. 0-4 er ille, 0-8 er katastrofe, sier Hoset til Nettavisen.

Den tidligere FC København-spilleren kan ikke helt forstå hvordan Molde har klart å rykke ned:

- Det har ikke helt gått opp for meg. Men jeg synes det er merkelig at vi går ned, for vi har vært bra på trening den siste uken og har spilt grei fotball i høst.

Blir du med Molde ned?

- Jeg har ikke tatt standpunkt til om jeg blir i Molde neste sesong, avslutter Hoset.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.