*Nettavisen* Sport.

Stavrum-jubel over trekningen

Molde-trener Arild Stavrum var meget fornøyd med å trekke det gamle skotske storlaget Glasgow Rangers i Uefa-cupen.

25.08.06 16:00

Arild Stavrum drømte om Hapoel fra Isreal, men fikk en atskillig kortere reise – til Skottland.

- Dette er en OK, nei, en kjempebra trekning for oss. Vi har langt større sjanse til å slå ut Rangers enn vi ville hatt mot Celta eller Chievo, mener Molde-sjefen

Nest svakest i gruppa
Blant de fem lagene forrige års cupvinner kunne trukket, er Glasgow Rangers på papiret det nest svakeste. Spanske Celta eller italienske Chievo var det to sterkeste lagene, mens Newcastle holdt en solid leksjon for Lillestrøm på Åråsen for noen uker siden.

Etter fire serierunder ligger Rangers på toppen av den skotske ligatabellen, men Stavrum mener de ikke har de samme mulighetene som da han selv spilte der for fem-seks år siden.

- Jeg har ikke den detaljkunnskapen om Rangers lenger, men de har i alle fall ikke den samme økonomiske styrken nå som de hadde den gangen.

- Hva kjennetegnet Rangers’ spillestil fra din tid?

- De var veldig ballbesittende, og var veldig lite britiske i sin stil. De brukte å holde ballen langs bakken. Barry Fergurson er tilbake, og han bruker å styre mye av spillet på midtbanen, sier Stavrum, som spilte for Aberdeen fra sommeren 1999 til sommeren 2001.

- Vi kan gå videre
Selv om han er usikker på hvor godt han får studert motstanderen i forkant av de to kampene (som spilles i Molde den 14. september og på Ibrox den 28. september), mener Stavrum at Tippeligaens bunnlag har en genuin sjanse til å slå ut det skotske topplaget.

- Det beste med hele trekningen er at vi kan gå videre, sier Stavrum til TV 2 Nettavisen, og ler godt når han får høre den gamle favorittvitsen til Cletic-supporterne (Rangers’ skotske naborival):

- Do you know the similarity between the British three plug and Rangers?

- They’re both useless in Europe!

(Oversettelse:

- Vet du likheten mellom den britiske trepluggs stikkontakten og Rangers?

- Begge er ubrukelige i Europa!)

- La oss håpe det stemmer, knegger Stavrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.