RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østberg kjemper i toppen i Rally Wales

I TETEN: Mads Østberg kjemper om andreplass i Rally Wales.
I TETEN: Mads Østberg kjemper om andreplass i Rally Wales. Foto: William West (Afp)
Sist oppdatert:
Men nordmannen tapte tid på lørdagens fire siste fartsprøver.

Mads Østberg ligger på 4.-plass etter lørdagens 2. etappe av Rally Wales.

Franskmannen – og for lengst årets verdensmester – Sebastien Ogier leder suverent. Han er 0.58,1 minutter foran finnen Mikko Hirvonen. Briten Kris Meeke ligger 3,4 sekunder bak Hirvonen igjen.

Etter at fem av lørdagens ni fartsprøver var unnagjort, lå Østberg på 2.-plass. Men mot tampen av dagen tapte han terreng til teten. Det er 39,7 sekunder fra Østberg og opp til Meeke.

- Dagen begynte kjempebra, og alt fungerte perfekt helt fram til fartsprøve 12. Da funket ikke intercomen mellom meg og kartleser, og vi fikk ti sekunders tidsstraff for å ha sjekket inn for sent etter å ha fikset den. Vi kommer ikke til å risikere noe i morgen, det er mer viktig å sikre poeng til teamet, sa Østberg.

Franske Thierry Neuville og briten Elfyn Evans ligger hakk i hæl på Østberg.

De norske førerne markerte seg sterkt i Wales lørdag. Andreas Mikkelsen ødela sine sammenlagtsjanser da han kjørte ut allerede under den andre fartsprøven fredag. Men han fikk bilen i orden igjen og vant lørdagens første fire fartsprøver. Han vant også etappe 16, og totalt ble det fem fartsprøveseirer på ham. Bare så synd at han startet dagen over halvtimen bak lederen.

Henning Solberg vant den 13. fartsprøven og er på 9.-plass i sammendraget. Solberg er 3.37,4 minutter bak ledende Ogier.

Mikkelsen hadde allerede sikret 3.-plassen i VM sammenlagt før helgens siste VM-runde i Wales.

Rally Wales avsluttes søndag med etappe 3. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere