RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Micke Fransson (NTB scanpix)

Østberg med god start på Rally Sverige

Sist oppdatert:
Var nest raskest torsdag.

Østfoldingen var nest raskest på torsdagens tidskvalifisering - bare slått av franske Sebastien Ogier. 0,9 sekunder skilte de to.

Det betyr at Ogier velger startposisjon først av alle foran fredagens fartsprøver i de svenske skoger. Østberg får velge deretter.

- Jeg ønsket å gjøre en god kvalifisering, men ville ikke vinne. Andreplass var den beste plasseringen jeg kunne fått, sa det norske håpet til wrc.com etter målpassering.

Han innrømmer gjerne at mye handlet om taktikk på torsdagens gjennomkjøring.

- Det å velge startnummer under slike forhold er vanskelig. Jeg vet hvilket nummer jeg helst vil ha, men mye avhenger også av hva de andre førerne gjør, sånn at jeg ikke har alle bak meg, sier Østberg.

Taktisk spill
Dersom Østberg skulle kjøre først av alle fredag, vil han ikke ha konkurrentenes mellomtider å kjøre etter. Nå varsler mossingen at han vil se litt på hva Sebastien Ogier foretar seg - før han ser velger seg ut en startposisjon.

- Til en viss grad vil jeg følge med på Ogier. Ting kommer litt an på hva han gjør, sier han hemmelighetsfullt.

At 25-åringen har lyst til å være med i kampen om seieren, er det liten tvil om. De to siste årene har Ford-føreren stått på pallen i Rally Sverige - og bevist at han trives meget godt på de snødekte veiene.

I 2011 kjørte han inn til andreplass, mens det i fjor ble det tredjeplass. I år er målet å vinne, og kanskje kan 25-åringen få oppleve å avgjøre det hele på norsk jord.

Fest på norsk jord
Søndag skal rallyeliten gi seg i kast med et knippe meget publikumsvennlige etapper i distriktet rundt Kongsvinger og Finnskogen. Akkurat det kan være fordel Østberg.

Senest lørdag vant mossingen KNA Rally Finnskog som en oppkjøring til den denne ukens VM-runde.

- Det er mange fantastiske etapper i løpet, som Vargåsen og Sågen, men det blir helt klart spesielt for meg å kjøre i Norge på søndag. Jeg håper det kommer masse tilskuere og lover å gjøre mitt for at de skal bli fornøyde, sier Mads Østberg.

VM-førerne inntar Norge søndag morgen. Søndagens første etappe, Mitandersfors, starter i Sverige, krysser grensen og kjøres i retning Finnskogen på norsk side. Deretter kjøres en etappe på Finnskogen, før feltet forflytter seg til Kirkenær i Grue kommune.

To ganger skal det kjøres på Kirkenær, før Finnskogen-etappen også gjentas.

Solberg x 2
I tillegg til Mads Østberg er også Henning Solberg påmeldt i WRC-klassen. Han ble nummer 13 på torsdagens tidskjøring.

Rallykongen Sebastien Loeb, som har vunnet VM ni ganger, hadde for øvrig den åttende raskeste tiden.

Petter Solberg, som satser på rallycross fremfor rally-VM i 2013, deltar i den historiske klassen i Rally Sverige sammen med kona Pernilla.

Det historiske løpet kjøres kun fredag og lørdag. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere