RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ TREDJE: Mads Østberg ligger best plassert av de norske etter 10 av 21 fartsprøver i Rally Mexico. Citroën-føreren er nummer tre, snaue halvminuttet bak teten.
PÅ TREDJE: Mads Østberg ligger best plassert av de norske etter 10 av 21 fartsprøver i Rally Mexico. Citroën-føreren er nummer tre, snaue halvminuttet bak teten. Foto: Micke Fransson (NTB scanpix)

Østberg og Mikkelsen på tredje og fjerde

Sist oppdatert:
Kjemper i teten i Mexico.

Mads Østberg og Andreas Mikkelsen har fortsatt heng på regjerende verdensmester Sebastien Ogier etter ti fartsprøver i Rally Mexico.

Norges to representanter klarer seg godt på grusen i den mexicanske høyden. Østberg ligger på tredjeplass, 29,5 sekunder bak Ogiers ledertid.

Et problem med bilen gjorde at verdifull tid forsvant for Østberg fredag.

- Fått opp tempoet
- Heldigvis fikk teamet rettet feilen etter første service, og i ettermiddag har bilen fungert helt perfekt. Vi har fått opp tempoet, og avsluttet med en bra siste etappe som vi vant, sier Østberg.

Han har ambisjoner om å beholde plassen på pallen.

- Vi håper å kunne fortsette der vi slapp i morgen, og ser fram til en ny og utfordrende dag her i Leon – vi vet det blir tøft, smiler Mads.

Mikkelsen like bak
Rett bak følger Mikkelsen, som etter 10 av 21 fartsprøver har 45,2 sekunder opp til teten.

- Dagen i dag har gått helt etter planen. Det går så fort her at skal man pushe ekstra, så er man nødt til å ha erfaring. Man må nesten kjenne prøvene ut og inn skal man ha en sjanse, sier Mikkelsen etter fredagens fartsprøver.

- Jeg var her i fjor også, men fikk ikke kjørt mange prøvene, så nå er det viktig å kjøre med innsiden av hodet, følge planen og ikke falle for fristelsen til å gi på ekstra. Og akkurat sånn har det vært i dag! Vi har ikke gjort noen feil og har heller ikke hatt problemer, og er veldig fornøyd med å ha gjennomført hele dagen til en fjerde plass sammenlagt, sier nordmannen.

Sebastien Ogier leder 13,5 sekunder foran finske Jari-Matti Latvala.

Rally Mexico er en spesiell VM-runde. Flere av fartsprøvene kjøres på over 2700 meters høyde.

Det gjenstår fem prøver av fredagens etappe. Rallyet avsluttes søndag. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere