RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østberg på pallen i Sverige

Foto: Micke Fransson / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mads Østberg fortsatte klatringen.

Mads Østberg endte på tredjeplass i Rally Sweden søndag. Sebastien Ogier tok sin åttende VM-seier, men Volkswagens aller første.

Franske Ogier vant klart foran rallykongen Sebastien Loeb. I sin VW Polo endte han 41,8 sekunder foran landsmannen i Citroën i snørallyet.

– Dette var en stor overraskelse. Vi har jobbet hardt for å forberede oss til Volkswagens debutsesong, men vi ventet ikke å gjøre det så bra så raskt, sa Ogier.

– Det kunne ikke blitt bedre. En forbløffende seier, la han til.

Østberg avanserte fra fjerde- til tredjeplass lørdag og trygget plasseringen på siste dag etter en spennende duell med finske Jari-Matti Latvala. Ford-føreren var 1.24,5 minutter bak Ogier og hadde seks sekunder ned til Latvala på fjerdeplass.

– Jeg fikk ikke den starten på Rally Sweden som jeg ønsket, og jeg var ganske frustrert fredag formiddag, men vi kom tilbake. Det var moro å «fighte» med Jari-Matti resten av helgen, sa Østberg.


– Jeg skjønte fort at det var litt for langt fram til de to andre, så vi konsentrerte oss om tredjeplassen.

Problemer med kjølesystemet ga ham trøbbel allerede på rallyets første fartsprøve fredag, og det førte blant annet til en tidsstraff på 20 sekunder. Resten av helgen gikk det bra for Østberg, som er treer i VM-sammendraget.

Loeb vant søndagens tre første fartsprøver, men klarte ikke å kutte særlig ned på avstanden til ledende Ogier. Ogier vant den fjerde, mens Østberg var raskest på den nest siste. Ogier var også raskest på siste fartsprøve og sikret seg de tre bonuspoengene som ble delt ut på den prøven, mot to for Latvala og ett for Østberg.

Henning Solberg, som kjørte sitt første rally siden den svensknorske VM-runden i fjor, endte på åttendeplass.

Fire av fartsprøvene søndag ble kjørt på norsk side av grensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere