RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steen helt i overtidsdrama

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Dag Eiliv Fagermo mener Molde fortjente alle tre poengene mot Odd.

ODD - MOLDE 1-1:

To lag som begge har åpnet årets tippeligasesong noe varierende, møttes i Skien på søndag for å krige om tre viktige poeng.

Mens hjemmelaget Odd Grenland sto med åtte poeng på sine seks første kamper, hadde fjorårets sølvvinnere i Molde bare kapret sju poeng i sin sesonginnledning - og ingen av lagene ville være fornøyd med enda et tap i det som ville vært et toppoppgjør i fjorårssesongen.

At det hele endte med uavgjort etter en Molde-scoring på overtid, er likevel ikke Odd-trener Dag Eiliv Fagermo skuffet over.

Misfornøyd Fagermo
Den ellers så blide telemarkingen var svært lite fornøyd med sitt lag etter kampen.

- Vi har ikke noe å klage på, snarere tvert imot. At vi får ett poeng i dag må vi være meget godt fornøyd med, sier Fagermo etter at bataljen på Skagerak Arena er over.

- Jeg synes vi spiller bra helt i starten av kampen, men så faller vi totalt sammen. Resten av kampen er vi rett og slett svake.

Fagermo kan ikke svare på hvorfor laget slet så mye som de gjorde mot Molde, men er ikke bekymret for kampene som kommer.

- Nei, jeg er ikke bekymret. Nå skal vi ha en god treningsuke og komme sterkere tilbake i neste kamp, sier Odd-treneren - som altså måtte se at de tre poengene glapp på overtid.

Avgjørende skader
Men lenge så det ut til at Molde skulle gå på nok et nederlag.

Vertene åpnet nemlig best, og Peter Kovacs hadde allerede misset én sjanse da Odd satte i gang en kontring. Ballen havnet hos Magnus Lekven på venstrekanten, som slo inn mot fyrtårnet fra Ungarn. Kovacs fikk all den tiden han trengte, og satte ballen under Ben Amos og i mål.

Men fra da av og inn handlet det meste om Molde.

Hos Odd måtte to av nøkkelspillerne, Chukwuma «Bentley» Akabueze og Magnus Lekven, forlate banen i løpet av første omgang med skader, og Molde utnyttet endringene hos hjemmelaget til å legge press for et utligningsmål.

Bakerst hos skienslaget gjorde imidlertid midtstopperne Morten Fevang og Fredrik Semb en solid kamp, og lempet unna det meste som var av Molde-angrep.

Straffesituasjon
Samtidig var ikke Odd ufarlige på sine kontringer, og et kvarter ut i andre omgang ropte hele Skagerak Arena på straffespark da Fredrik Gulsvik ble hindret av Christian Steen innenfor straffefeltet.

Dommer Tommy Skjerven vinket imidlertid spillet videre, og det var nettopp Christian Steen som skulle bli den store helten for Molde.

For etter et massivt trykk fra gjestene gjennom hele den andre omgangen, fikk moldenserne endelig sin utligning etter et hjørnespark på overtid.

Keeper Arni Gautur Arason bommet i sitt forsøk på å nå ballen, og nevnte Steen dunket inn den fortjente scoringen.

Så er spørsmålet om midtstopperen skulle vært utvist og Odd hatt straffespark, på stillingen 1-0 for vertene.

- Odd skulle hatt straffespark, og kanskje skulle Steen vært utvist, mente i hvert fall TV 2-ekspert «Mini» Jacobsen i kanalens fotballstudio.

Det hele endte uansett med poengdeling, noe som betyr at de to lagene fortsatt henger et lite stykke bak lagene på toppen av tabellen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere