RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steensaas´ revansje

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Sist gang han gjestet Ullevaal i landslagsdrakta ble han latterliggjort og vurdert til ”en” på alle landets spillerbørser. Mot Spania ble æren gjenopprettet.

NORGE – SPANIA 0-3: Ståle Stensaas var den eneste norske spilleren som kunne gå av Ullevaal-matta med sine defensive fibere fullt intakte. Til tross for det ydmykende nederlaget, var Spania-kampen en solid oppreisning fra hans forrige hjemmekamp på landslagsarenaen – Polen-tapet for drøyt to år siden, som i realiteten gjorde at vi ikke kvalifiserte oss for fotball-VM 2002.

Utledd og latterliggjort
Den gangen fikk Rosenborg-spilleren skylda for alle de tre polske scoringene, terningkast en på alle landets spillerbørser - og siden har ingen sett ham iført landslagstrøya.

Skader og suspensjoner gjorde at Rosenborg-backen ble innkalt til bortekampen mot Spania i ellevte time, men til tross for John Arne Riises store problemer på backen ble han sittende på Mestalla-benken i 90 minutter.

Få hadde forventet at Rosenborgs-backen skulle få spille hjemmekampen mot Spania etter at John Arne Riise også på tirsdagens norske trening var den som ble drillet på venstrebacken. Likevel ble Liverpool-spilleren flyttet frem til sin favorittplass på midtbanen, og dermed var det duket for et comeback, to og et halvt år etter Stensaas’ Polen-fadese.

Og for et comeback!

Temmet Etxeberria
I Valencia drev Joseba Etxeberria og lekte katt og mus med JohnArne Riise i de første 45 minuttene på Mestalla. Mot Norge fikk Athletico Bilbao-spilleren en adskillig tøffere oppgave, og ble i store deler av kampen anonymisert av den norske 32-åringen.

Stensaas ble dermed kåret til Norges beste spiller av TV 2 Nettavisen med karakteren seks på spillerbørsen.

- Takk, det var hyggelig, sa en mellomfornøyd Stensaas til TV 2 Nettavisen etter kampen. Selv om han syntes det gikk atskillig bedre for egen del enn i Polen-kampen, var det ikke fritt for frustrasjoner.

- Det var jo ikke akkurat ”no’ moro lell”.

For til tross for at det onsdag var rimelig god kontroll på Norges venstreside lakk i det i alle andre bauer og kanter. Og det hjalp i alle fall ikke at Espen Johnsen fortsatte i mål med sin skade i høyrefoten, og sammen med kollega Christer Basma uttrykte Stensaas en viss skepsis til at Johnsen fikk fortsette i mål så lenge. I pausen skal det i garderoben ha blitt sagt at man skulle forsøke å unngå tilbakespill til Valencia-helten.

- Man blir jo preget av at man ikke kan spille ballen tilbake til sin egen keeper.

- Vi ble for passive, og på 2-0 var det kjørt.

Ønsker gamlesjefen
Nå ser Stensaas fremover, og håper på flere landskamper. Hvem han ønsker som ny landslagstrener er det ingen tvil om.

- Nils Arne Eggen ville være et meget godt alternativ!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere