Gå til sidens hovedinnhold

Stefan Johansen gir seg på landslaget

Nå må Ståle Solbakken begynne jakten på ny landslagskaptein.

Nyheten bekreftes først av TV 2.

På fredag skal Ståle Solbakken ta ut sin første landslagstropp for Norge, men det blir altså uten landslagskapteinen, Stefan Johansen (30), som er ferdig på landslaget etter åtte år.

Nettavisen får også bekreftet nyheten av landslagsassistent, Kent Bergersen. Han kan fortelle at det ikke er gjort noen endelig avgjørelse om hvem som overtar kapteinsbindet etter Johansen.

- Det er en dialog og noe vi fortsatt vil diskutere når vi er samlet. Det er noe vi vil ha noen møter om og ta noen avgjørelser på når vi kommer ned til Spania, sier Bergersen til Nettavisen, og utelukker ikke at det kan bli en midlertidig kapteinsløsning allerede mot Gibraltar 24. mars.

Landslagsassistenten antyder også at alder ikke nødvendigvis har noe å si når de nå skal se på en erstatter.

- Vi vil jo vurdere alle spillene. Vi ønsker å bli kjent med dem og se hva de står for. Vi må se hvordan de fungerer i en gruppe og om de kan være emner, utdyper han.

I Borussia Dortmund spiller det en nordmann som har vist at han både kan ta tak på banen, og som heller ikke er redd for å si fra til hverken med- eller motspillere. Om Erling Braut Haaland er et kapteinsemne, vil ikke Bergersen bekrefte.

- Det vil jeg ikke noe si om. Vi har jo diskutert hvem som kan være aktuelle, men vi har ikke kommet fram til noe. Vi må bli bedre kjent med spillerne først.

Stefan Johansen har selv lagt ut en melding om avgjørelsen på Instagram:

- En epoke i karrieren er over. Jeg har spilt min siste kamp med flagget på brystet. Jeg føler det er naturlig å gi meg nå med en ny generasjon på vei og det nylige trenerskiftet, skriver Johansen.

Les også: Mener dette bør renvaske Klæbo: - Et viktig moment

- Det har vært en ære å spille for Norge de siste åtte årene, og jeg vil spesielt takke Lars Lagerbäck som ga meg muligheten til å være kaptein. Det har vært en av de største høydepunktene i karrieren for meg og resten av familien. Jeg vil også takke fansen for alt vi har vært gjennom siden 2013,

Johansen fikk 55 kamper og seks mål for Norge etter å ha fått debuten mot Sverige i august 2013. Den siste kom i 1-2-tapet for Serbia i oktober i fjor.

I dag spiller Johansen for QPR, på utlån fra Fulham.