RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steffen Iversen feirer 50

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
MÜNCHEN (TV 2 Nettavisen): Steffen Iversen spiller onsdag sin landskamp nummer 50 for Norge. - Det blir mange flere, lover han.

Når Norge og Moldova sparker i gang onsdagens VM-kvalkamp, runder Steffen Iversen 50 A-landskamper. Det har bare 33 nordmenn gjort før ham. Selv tar Iversen jubileet med trøndersk ro.

Ti mål
- Det tenker jeg ikke på. I hvert fall ikke før vi har spilt. Dessuten har jeg planer om å spille mange flere, sier 28-åringen med et smil.

Iversen debuterte for det norske A-landslaget i 1998, da han som Tottenham-spiller kom inn som innbytter etter 57 minutter av 2-2-kampen mot Albania i EM-kvaliken.

I 1999 og 2000 var han fast inventar. 21 kamper ble det på de to årene. Iversen scoret sitt første landslagsmål i sin femte landskamp, en privatkamp mot Jamaica på Ullevaal.

Totalt har Iversen scoret ti mål for Norge.

- Jeg husker spesielt Spania-kampen godt. Og Slovenia-kampen på Ullevaal, da vi kvalifiserte oss til EM. Debuten husker jeg også godt, forteller Iversen til TV 2 Nettavisen.

Nytt høydepunkt
Spania-kampen husker sikkert mange andre fotballelskende nordmenn også. Under Norges første kamp i EM-sluttspillet i Belgia og Nederland i 2000, sørget Steffen for at Norge fikk en knallstart på mesterskapet. Iversen vant en duell med spanjolenes keeper Jose Molina på 16-meteren og headet inn kampens eneste mål.

Iversen scoret også da Norge vant 4-0 over Slovenia ni måneder tidligere, da plassen i europamesterskapet ble sikret.

Onsdag kommer et nytt høydepunkt. Da sikrer han seg Norges Fotballforbunds tradisjonsrike kaffeservice i sølv som bevis på 50 landskamper.

Det er «bare» 54 igjen til Thorbjørn Svenssens rekord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere