Gå til sidens hovedinnhold

Steinlager mot Gidde Palema i dag

I dag møtes de igjen, norske Steinlager og svenske Gidde Palema. Løpet starter klokken 17.30.

Arrangørene forventer opp mot 12000 tilskuere på den veldig intime banen rett på andre siden av svenskegrensen. Man håper på opp mot 5000 norske Steinlager-supportere. Det kan gå mot en stor stemmning i Årjäng lørdag ettermiddag.

Optimistisk Midtfjeld

I fjor vant Gidde Palema «alt» frem til Årjängs Store Sprinterlopp. Denne sesongen kjøres løpet i dag. I fjor vant Steinlager, og plutselig hadde Norge en ny verdensstjerne i trav. Den forrige norske travstjernen var Rex Rodney som herjet på norske og svenske baner i slutten av 80-årene.

Denne sesongen har Steinlager vunnet Forus Open, Oslo Grand Prix, Elitloppet og Copenhagen Cup. Han varmet opp foran dagens løp i Årjäng med en enkel seier på Mormarken 14. juni.

Trener Per Oleg Midtfjeld sier til norsk travpresse at hesten virker like god i trening som foran de tidligere løpene han har vunnet, og Midtfjeld virker optimistisk.

Sportrekningen ga Gidde Palema et spor på innsiden av Steinlager, og kusken Åke Svenstedt sier til svenske medier at han denne gangen satser alt for holde Steinlager utenfor seg hele løpet. Det maktet han ikke i København.

Steinlager er favoritt

Et spor innenfor i starten står en stor outsider i svenske Digger Crown, som neppe taper tetkampen hvis trenerlegenden Stig H. Johansson vil kjøre i tet. Hvis det scenarioet skjer blir dette løpet veldig åpent og interessant. Lørdag morgen er Steinlager fortsatt favoritt i V-75 spillet i Sverige, men bare knapt foran Gidde Palema.

De to øvrige norske deltagerne er Mr. Commisionær med Hans Petter Tholfsen i spor syv, og Norvelous Hanover med Olav Mikkelborg i spor åtte. Det er det man i travterminologien kaller «iskalde spor». En liten premie er det de får håpe på.

Startlisten:

1 COLD HARD WIND, Adielsson Erik

2 GATSBY, Kolgjini Lutfi

3 SMASHING VICTORY, Goop Björn

4 DIGGER CROWN, Johansson Stig H

5 GIDDE PALEMA, Svanstedt Åke

6 STEINLAGER, Midtfjeld Per Oleg

7 MR COMMISSIONER, Tholfsen Hans Petter

8 NORVELOUS HANOVER, Mikkelborg Olav

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken