RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinlager treer i Elitloppet

Sist oppdatert:
Norske Steinlager og Per Oleg Midtfjeld spurtet til 3. plass i Elitloppet på Solvalla. Innsatsen var verdt 400.000 svenske kroner.

Steinlager hadde et dårlig startspor og ble bakket sist i feltet. Men ekvipasjen slo til med et gnistrende oppløp og klarte å knipe tredjeplassen i det prestisjefylte løpet i Stockholm.

Favoritten Gidde Palema vant på råsterke 1.10,0 etter å ha gått den tunge veien utvendig for lederen. Det er den raskeste tiden i hele Elitloppets 50-årige historie. Civil Action ble nummer to, mens Steinlager var rundt én lengde bak vinneren.

Raskest
Steinlagers tredjeplass var verdt 400.000 svenske kroner. Steinlager fikk kilometertiden 1.10,2, noe som er det raskeste en norskeid hest har travet noen gang.

Gidde Palema vant forøvrig også Norges største travløp, Oslo Grand Prix for et par uker siden.

Også i forsøket imponerte Steinlager stort. Da slo hesten på en galopp fra start, og havnet et stykke bak feltet. Men ekvipasjen hentet inn forspranget, og med en flott spurt sikret Steinlager seg fjerdeplassen i kvalifiseringen.

Den tidligere norskeide hesten Rotation mislyktes med å ta seg til finalen.

Kun en gang har en norsk hest vunnet det prestisjetunge travløpet: nemlig Rex Rodney i 1987.

- Dette er helt klart det største jeg har vært med på i travsammenheng. Steinlager vant jo Forus Open, men denne tredjeplassen mot verdens beste hester smeller høyere. Jo, dette var helt utrolig og jeg er bare strålende glad akkurat nå. Med et bedre startspor i finalen hadde vi vunnet Elitloppet. Det er jeg helt sikker på, sa han bestemt til NTB.

- Han ble rett og slett for ivrig og vi tapte 40 meter på galoppen. Etterpå kjørte jeg innvendig, og vi reddet fjerdeplassen og en billett til finalen. Steinlager avsluttet de siste 500 meterne etter fantastiske 1.06,8 i forsøket, og så fort har jeg aldri kjørt med en hest tidligere.

- Foran finalen lå jeg imidlertid lavt fordi jeg visste vi skulle få et dårlig startspor, sa østfoldingen som akkurat da fikk en invitasjon til å starte i Copenhagen Cup med Steinlager, som nå har tatt steget opp i den ypperste verdenseliten.

Forrykende finale
Selve finalen ble travsport på høyeste nivå. Revenue tok teten med favoritten Gidde Palema på utsiden. Tempoet var høyt, og da 700 meter gjensto av løpet lå Steinlager nest sist.

- Mot den siste svingen måtte jeg ta i Steinlager for å styre ham klar av en annen hest, og det tapte vi fart på. Det var andreplassen som gikk fløyten akkurat der. Nedover oppløpet dro jeg ham langt ut i banen, og han spurtet fortest av alle.

- Han hentet 25 meter på Gidde Palema fra den siste svingen og til målstreken og jeg er strålende fornøyd med ham. Mitt livs opplevelse, sa Midtfjeld mens han tok imot gratulasjoner på mange språk.

Stor vinner
Gidde Palema vant Oslo Grand Prix, og søndag var han en veldig verdig vinner av Elitloppet. Han måtte trave utvendig for lederen hele veien, men mot mål hadde hesten likevel full kontroll. Vinnertiden 1.10,0 er meget sterk, og vinnerkusken, Åke Svanstedt, var mektig imponert over sin hest etterpå.

- Ja, virkelig. Det lå jo i kortene at Gidde Palema måtte trave utvendig for Revenue, og jeg var ikke helt fornøyd med ham i kvalifiseringen. I finalen var han langt bedre, og det var den beste hesten som vant, sa Svanstedt som passet på å berømme Steinlagers innsats.

- Veldig morsomt med Steinlager. Endelig har nordmennene en hest i verdenseliten igjen. Dere pleier jo å sette farge på tilværelsen, sa Svanstedt.

I kaldblodsløpet van den store favoritten Järvsöfaks, foran norske Bokli Eld. Sistnevnte kom seg under 1.20,0 for første gang i karrieren, og noterte kilometertiden 1.19,8.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere