RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinlager vant enkelt

Sist oppdatert:
Steinlager var kjempefavoritt på Momarken tirsdag, og skuffet ikke.

Vinnertiden ble 1.15,0 over 2000 meter.

Steinlager har galoppert fra start en gang tidligere i år, og det var fra bakspor. Startsiden var dermed det eneste som kunne felle Steinlager, men hesten var stø som et fjell.

Steinlager kom seg imidlertid ikke ned noe sted, og ble hengende i tredjespor. I stedet for å bakke seg sist valgte Midtfjeld å sette fart fremover, og etter ca 500 kjørte meter satt Steinlager vel i tet. De første 500 meterne ble åpnet etter 1.13, de første 1000 gikk etter 1.17.

Gjennom den siste svingen forsøkte Ens Crescendo og Olav Mikkelborg å gå i nærkamp med Steinlager, men var sjanseløse. Da Per Oleg Midtfjeld slakket litt på tømmene, bare reiste Steinlager i fra.

Steinlager bremset imidlertid litt opp da han ble alene, og seiersmarginen ble til slutt to lengder.

Gjør ikke mer enn nødvendig
Etter løpet var det en fornøyd Midtfjeld som kunne svinge inn på seremoniplass.

- Hesten kjentes veldig fin ut i dag, og det ser ut til at formen sitter i. Hesten gjør imidlertid ikke mer enn han må. Da jeg stakk unna og ble alene inn mot mål slo han av farten med en gang. Han blir litt lat når han går alene, men gjør jobben og vel så det allikevel. Hesten vant som vanlig med proppene, gliste den alltid så blide Per Oleg.

Årjäng neste
- Som jeg sa før løpet var dette ment som en gjennomkjøring før Årjäng Stora Sprinterlopp, og jeg fikk de svarene jeg ville ha. Nå blir det start på Årjäng den 16.juli, hvis alt går etter planen. Deretter Hugo Åbergs Memorial på Jægersro i Malmø tirsdag 26. juli.

Rikstoto Direkte-reporter Menz Holmen fortalte Midtfjeld, at Åke Svanstedt har uttalt at han ikke vil reise til Årjäng med Gidde Palema for å møte Steinlager. Da svarte Per Oleg kjapt:

- Det skjønner jeg godt. Det er vel ikke så mange som har lyst til å møte Steinlager nå i den formen han er i, smilte Per Oleg Midtfjeld.

Hvilke andre norske hester som er aktuelle er uklart, men både Thai Thanic og Magnetic Power er nok svært aktuelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere