RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steintøft for Skrøder og Tollefsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Modo jager sluttspillplass, men får det tøft mot meget formsterke Frölunda. Sjekk vårt oddstips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Trav Leangen mandag:Ingen søndagstur for Stange-bonden

Mandagens langoddsprogram er dessverre ikke noe å rope hurra for. Det er 26 spilleobjekter på dagens program, men de gode objektene glimrer med sitt fravær. Det spilles full runde i Hockeyallsvenskan (nest øverste nivå i Sverige), det er toppoppgjør mellom Shrewsbury og Crawley Town i League Two. Det er tre kamper fra Jupiler League i Nederland, en kamp fra 2. bundesliga og en kamp fra portugisisk toppserie. I tillegg er det to bandykamper på dagens program.

Det ble en strålende uke for våre oddstips sist uke med en tilbakebetalingsprosent på 158. På årets ni første uker har vi dermed 102 i tilbakebetalingsprosent. Det er fine tall å ta med seg på en meget utfordrende mandag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Fortuna Düsseldorf - Alemannia Aachen
Hjemmelaget har møtt den berømte veggen og er for første gang på lenge ute av opprykksplassen. Etter svake 0-3-2 på de fem siste seriekampene er laget falt til femteplass med sine 44 poeng. Dog er det bare tre poeng opp til serieleder Greüther Fürth, så Fortuna vil passere tre lag med seier i kveld. Solide 8-1-1 på hjemmebane, men de to siste har kun gitt ett poeng. Alemannia Aachen har til tross for 2-5-0 på sine sju siste seriekamper ikke mer enn 20 poeng totalt. Kun målforskjellen holder laget foran Erzgebirge Aue på kvalifiseringsplassen og er det kun ett poeng ned til Karlsruher under streken. De tre siste tilsvarende oppgjørene har alle endt uavgjort, hjemmelaget har spilt tre av sine fem siste uavgjort, mens Aachen har fem poengdelinger på sine seks siste. 3,65 for en ny poengdeling må bli dagens soleklare langskudd.

Dagens avslag
Modo - Frölunda
Med lørdagens sterke bortetriumf mot skaderammede HV71 (5-1) er Modo tilbake på sluttspillplass. Med 72 poeng er det kun ett poeng ned til Växjö Lakers på niendeplass og kun fem poeng ned til Djurgården på ellevteplass. Fire serierunder gjenstår, de åtte beste går til sluttspill. Lag nummer ni og ti får ikke være med på noe som helst, mens lag nummer elleve og tolv på tabellen må ut i en kvalifiseringsserie med de fire øverste fra Hockeyallsvenskan. Modo har variert mye i det siste. De tre siste hjemme i Örnskiöldsvik er alle tapt, mens tre av de fire siste borte er vunnet. Frölunda går som toget for tiden. Ni av de ti siste er vunnet, det eneste tapet kom hjemme mot HV 71 tredje sist (vant skuddstatistikken 36-14 i den matchen). Ligger på andreplass, fem poeng bak serieleder Luleå. Motivasjon tilsier hjemmeseier, form og klasse tilsier borteseier og da ender det kanskje uavgjort etter 60 minutter. Med andre ord åpent. Og da lukker vi lommeboken.

Dagens spill
Vi velger oss en dobbel fra Hockeyallsvenskan i kveld, der vi spiller to hjemmelag med motivasjon. Det gjenstår tre serierunder i Hockeyallsvenskan. Forutsetningene er som følger. De tre øverste lagene går direkte til en kvalifiseringsserie sammen med to nederste lagene fra Eliteserien. I tillegg spiller lag nummer fire til sju i Hockeyallsvenskan playoff for den siste og sjette ledige plassen i denne kvalfiseringsserien.

Mora - Västerås
Vi lanserte hjemmelaget som et spenstig langskudd borte mot serieleder Örebro fredag kveld og Mora innfridde og vel så det med 4-1 seier til spreke 3,50 i odds. Mora ligger i øyeblikket på den svært viktige sjuendeplassen, men Oskarshamn på åttendeplass har samme antall poeng og Södertälje på niendeplass er bare poenget bak. Mora står med tre strake seire nå, men hadde tre strake tap før det. Har en tøff bortekamp mot Malmo i den nest siste kampen, men overkommelig motstand i fortapte Borås i den siste kampen hjemme. Halvparten av hjemmekampene er vunnet.

Västerås ligger på fjerdeplass, men har sju poeng opp til Bofors på tredjeplass når kun tre serierunder gjenstår og da må nok laget ut i playoff. Lørdag tapte laget meget skuffende 2-5 borte mot bunnlaget Sundsvall og mistet kanskje piffen etter den kampen.

Hjemmelaget har alt å spille for, spilte på seg selvtillit borte mot serieleder Örebro fredag og vi tror motivasjon avgjør. Hjemmeseier spilles til 1,85.

Rögle - Södertälje
Etter en svak periode har hjemmelaget løftet seg voldsomt den siste tiden og står med fire seire på sine fem siste seriekamper. Ligger på femteplass med sine 80 poeng, men har for langt opp til tredjeplassen. Til Oskarshamn på åttendeplass er det seks poeng når tre serierunder gjenstår. Hjemme i Lindab har laget tatt tre strake seire, og seier i kveld betyr at laget er klar for playoff.

Etter tre strake hjemmeseire, hadde Södertälje bra los på en av playoffplassene, men tap mot Leksand og Malmö i de to siste kampene har forringet disse sjansene betydelig. Ligger på niendeplass med 73 poeng, og har kun ett poeng opp til Mora på sjuendeplass. Borte er kun åtte av 24 kamper vunnet, og siste møte i Ängelhom her mot Rögle endte med 2-4 tapt.

Hjemmelaget må unnvære Jakob Lilja, mens Ted Brithen nå testes før kampstart. Bortelaget mangler et par mann. Formkurven peker rett opp for hjemmelaget, som med seier i kveld sikrer playoff. Södertälje har mistet farten, er ikke spesielt bra på bortebane og på en vanskelig spilledag setter vi pengene på Rögle i en dobbel med Mora. 1,55 på seier til Rögle er ikke mye å rope hurra for, men vi lar det stå til.

Totaloddsen på denne dobbelen er 2,87 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 98 Rögle - Södertälje 1,55 3,75 2,95
Kamp 99 Mora IK - VIK Västerås HK 1,85 3,50 2,35
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE herMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere