RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)

Steira dropper Tour de Ski

Sist oppdatert:
Ingen Bjørgen, ingen Skofterud, ingen Steira. Sjekk hvilke 13 som faktisk går for Norge!

Det er lenge siden Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby tok beslutningen om å droppe vinterens Tour de Ski, for å optimalisere forberedelsene til VM i Holmenkollen i slutten av februar.

Tirsdag ble det klart at heller ikke Kristin Størmer Steira kommer til å delta. Dermed stiller Norge uten alle de tre veteranene på kvinnelandslaget.

- Ingen dramatikk
Steira var med i det opprinnelige uttaket som kom klokken to mandag, men like etterpå ble det klart at hun ikke går. Årsaken er tretthetsbruddet i hælen som har plaget henen i et halvt års tid, og som gjør at hun ikke kan presse i klassisk stil.

- Det er ingen dramatikk i dette. Det er ingen forverring i situasjonen. Vi vil bare ikke risikere noe så tett innpå VM, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen

Bare Northug favoritt
Norge stiller med seks kvinner og sju menn i årets Tour de Ski.

I herreklassen er Petter Northug den eneste man kan forvente kjemper i toppen sammenlagt. Til gjengjeld er han blant de aller største favorittene.

Northug har blitt nummer to i Tour de Ski de to siste sesongene, men aldri vunnet. Det har han klare ambisjoner om å gjøre i år, selv om 2009-vinner Dario Cologna kanskje er den største forhåndsfavoritten.

I kvinneklassen vil både Therese Johaug, Astrid Uhrenhold Jacobsen og Marthe Kristoffersen tilhøre en stor gruppe utfordrere, mens Justyna Kowalczyk er den store favoritten.

Den største overraskelsen i uttaket, er kanskje at Sjur Røthe ikke er med. Manpower-løperen har hatt en god forsesong, og ville vært en naturlig mann på et norsk lag.

Ifølge herrelandslagssjef Vidar Løshus er imidlertid ikke Røthe vraket.

- Sjur er blitt enig med Morten Aa Djupvik om å legge inn en treningsperiode nå. Han har vært med på alt i verdenscupen før jul, og er en mann vi har stor tro på, sier Løfshus til Nettavisen.

Satser på enkeltrenn
Sesongens Tour går i perioden 31. desember til 9. januar, og består av åtte etapper. Den åpner i Oberhof 31. desember og avsluttes i Val di Fiemme 9. januar.

- Målsettingen er å hevde oss i enkeltrenn, og at vi har løpere som kjemper om topplasseringer sammenlagt. Petter Northug jr. er vårt aller sterkeste kort på papiret, men vi har flere andre løpere som kan blande seg inn i toppen sammenlagt, sier sportssjef Åge Skinstad i en pressemelding.

PS. Ifølge TV 2, dropper også herretrenerne Morten Aa Djupvik og Vidar Løfshus Tour de Ski. Begge venter barn tidlig i januar.

Her er de norske Tour-løperne:

Simen Østensen, Fossum IF
Tord Asle Gjerdalen, Fossum IF
Roger Aa Djupvik, Fjellhug/Vereide-Hyen IL
Morten Eilifsen, Henning Skilag
Snorri Einarsson, Tromsø Skiklubb langrenn
Kristian Tettli Rennemo, Leksvik IL
Petter Northug jr., Strindheim IL

Marte Elden, Henning Skilag/ Team Trøndelag
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Therese Johaug, IL Nansen
Marthe Kristoffersen, IL Varden
Sara Svendsen, Tromsø
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik skiklubb

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere