RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steira møtte veggen

(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira har måttet ta det helt med ro i en måned. Nå er hun småbekymret for førjulsvinteren.

Jenta med tre individuelle fjerdeplasser fra Torino-OL er ikke i rute til langrennssesongen. Etter en tøff julimåned møtte hun den berømte veggen. Kroppen nektet å være med på notene.

- Jeg tror ikke vi skal kalle det overtrening. Vi klarte forhåpentligvis å fange opp signalene før det gikk så langt. Men Kristin mistet overskuddet. Derfor har hun bare trent rolig den siste måneden, sier landslagstrener Egil Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Selv tror ikke Steira det er treningsmengden- og intensiteten i seg selv som er problemet.

- Totalbelastningen for stor
- Det er totalbelastningen som er blitt for stor. Det har vært mye utenomsportslig i sommer, både sosiale ting og litt oppussing av hus. Jeg har ikke vært flink nok til å ta meg igjen mellom øktene, konstaterer 25-åringen.

Steira har også vært igjennom en rekke medisinske tester, uten at det har gitt noen forklaring på slappheten.

- Jeg er helt frisk, fastslår hun.

Bekymret
Slik beskriver Steira treningsarbeidet den siste måneden:

- Jeg har prøvd å tenke minst mulig på trening. Det har handlet mest om å komme seg ut en tur og kjenne at man rører på seg. I forrige uke trente jeg 10-12 timer, korte og rolige økter.

- Er du bekymret?

- Klart man blir det. Jeg har et bra grunnlag fra tidligere i sommer, så jeg er egentlig ikke redd for sesongen etter jul. Men det begynner å nærme seg november og sesongstart, og da er det ikke morsomt å oppleve sånne perioder.

Denne uka forsøker Tana-jenta å følge den ordinære treningsplanen. Hun legger ikke skjul på at hun er spent på hvordan kroppen reagerer.

Endrer ikke målsettingen
- Jeg håper å komme meg over denne kneika. Og jeg føler meg bedre. Nå blir det viktig å ikke bli for ivrig. Jeg må ha is i magen, poengterer hun.

Målsettingene for sesongen ser hun ingen grunn til å endre.

- Ikke ennå, i hvert fall. Jeg har satt meg som mål å ta medalje under VM i Sapporo. Det står jeg fast ved, sier Kristin Størmer Steira til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere