*Nettavisen* Sport.

Steira nærmer seg EM-kravet

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Kristin Størmer Steira vant NM-gull og viste at drømmen om EM i friidrett er mer enn et luftslott.

02.08.09 15:48

9. juli stilte langrennsløperen Kristin Størmer Steira opp på en 5000 meter på Bislett for å kvalifisere seg til NM i friidrett.

Hun løp inn til tiden 16.17,11 – årets tredje beste tid i Norge til da. Løpet ga Tana-jenta blod på tann. Hun bestemte seg ganske raskt for å satse mot EM i friidrett i Barcelona i 2010. A-kravet er 15.50.

- Jeg tror absolutt jeg har mulighet til å klare den tiden, og kommer til å gjøre et forsøk på det neste år, sa Steira til Nettavisen.

Og:

- Er jeg god nok, sier jeg ikke nei takk til EM.

- Litt bittert
Søndag viste Kristin Størmer Steira at hun faktisk mener alvor. Under NM på Lillehammer løp hun inn til et suverent NM-gull på 5000 meter.

Steira måtte gjøre hele løpet selv, men kom likevel i mål på den imponerende tiden 16.01,76.

- Det er faktisk litt bittert at jeg ikke klarte å komme meg ned på 15-tallet. 200 meter før mål fikk jeg høre at jeg lå cirka to sekunder bak, men dessverre hadde jeg ikke så mye å gi på med. Jeg var dyktig sliten, sier Steira til Nettavisen.

Ville løpt mot de beste
Norges to beste jenter på distansen i år, Karoline Bjerkeli Grøvdal (15.29,82) og Silje Fjørtoft (15.55,23), deltok ikke i NM. Hadde Steira fått drahjelp av disse, kunne hun trolig ha vært i nærheten av A-kravet til EM allerede nå.

- Det hadde vært morsomt å løpe sammen med de beste. Da hadde det sikkert blitt mer jevn løping. Nå åpnet jeg litt vel hardt, og fikk det litt midtveis.

- Så du hadde byttet bort NM-gullet for å få matching fra de beste?

- Ja, nå vet jeg jo at selv om jeg ble mester, er det sannsynligvis to som er bedre enn meg, sier Steira, som har trent tre økter på bane siden løpet på Bislett.

OL viktigst
Kristin Størmer Steira ble norgesmester i terrengløp i 2008. I langrenn har seks medaljer fra internasjonale mesterskap, med VM-gullet i stafett fra 2005 som det foreløpige høydepunktet.

Selv om hun nå håper på EM-deltakelse i friidrett neste sommer, er det OL i Vancouver i 2010 og Ski-VM i Holmenkollen i 2011 som er hovedmålene.

- Jeg har fått tilbud om å være med på friidrettsforbundets satsing fram mot EM, men det er jo flere samlinger i skisesongen. Så det blir ikke aktuelt for meg før eventuelt i april, sier Steira til Nettavisen.

Søndag ettermiddag satte hun kursen mot landslagssamling i langrenn på Gjøvik.

Se alle resultatene fra NM i friidrett her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.