Steira om fiaskoen: - En «rævva» dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den norske jenta har ingen god forklaring på hvorfor hun mislyktes i åpningsrennet.

12.02.14 13:19

SOTSJI (Nettavisen): Kristin Størmer Steira hadde ingen god dag i sporet under OLs første dag. Hun havnet til slutt helt nede på en 23. plass, 2.01 bak vinneren Marit Bjørgen.

- Rævva dag
Steira, som fikk tillit foran vrakede Astrid Uhrenholdt Jacobsen i åpningsrennet, var skuffet da hun snakket med pressen etter rennet.

- Jeg håpet det skulle løsne ved skibyttet og kjennes bedre ut, men i dag var det bare en veldig tung dag, sier Steira til Nettavisen og resten av pressekorpset etter rennet.

Hun hadde heller ingen god forklaring på hvorfor det gikk tungt på OLs første dag.

- Det er vanskelig å si, jeg har følt meg i grei form i det siste. I dag var egentlig bare en «rævva» dag, sier hun.

- Alle er preget
Steira fikk også spørsmål om gårsdagens triste hendelse med dødsfallet til Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde preget jentene.

- Alle er preget, og det har vært tøft. Vi har taklet det bra, pratet mye om det og prøvd å forberede oss som normalt, sier hun.

- Astrid har vært utrolig sterk. Det er Astrid vi tenker på, og familien hennes, fortsetter Steira.

LES OGSÅ: Jentene brøt sammen etter seieren

- TV-bildene viste at det ble mye tårer etter rennet?

- Vi har veldig fokus på rennet akkurat når vi går, men når det er unnagjort, er det klart det blir mye følelser, sier Steira.

- Det var en veldig spesiell dag i går, men Astrid var veldig opptatt av at vi skulle gjøre ting mest mulig som normalt, forberede oss godt og gå fort. Vi var sterke som lag og klarte å holde fokus, sier Steira.

Bjørgen: - Utrolig tungt i går
Marit Bjørgen viste igjen at hun er verdens beste skiløper og gikk inn til et suverent gull. Charlotte Kalla fra Sverige ble nummer to, mens Heidi Weng tok bronsen.

- Det var en utrolig tung dag i går. Men Astrid ville at vi skulle gå for gull i dag. Vi sto sammen som et lag, sier en tårevåt Mari Bjørgen etter løpet til TV 2.

- Tankene går til Astrid og hennes familie. Hun står oss veldig nært og dette gjorde utrolig vondt. men vi klarte å mobilisere og gå for broren til Astrid, sier Bjørgen.

Landslagstrener Egil Kristiansen var også imponert over sine jenter.

- Dette var helt rått. Marit hadde full kontroll. Det var nesten så hun gikk over Kalla på slutten der, sier landslagstrener Egil Kristiansen til TV 2.

- Dette er en stor dag og jeg er godt fornøyd. De hadde bestemt seg for å virkelig trykke til i dag. Etter det som skjedde fredag har de nullstilt seg og presterer bra i dag, sier han.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.