Gå til sidens hovedinnhold

Steira på pallen

Norges sterkeste kort har fått en meget god start i Tour de Ski.

I Marit Bjørgens fravær, er Kristin Størmer Steira Norges håp i kvinneklassen i Tour de Ski.

Og Tana-jenta har fått en meget god start. Etter å ha blitt nummer ni i fredagens prolog, gikk hun seg opp til en tredjeplass i lørdagens 10 kilometer lange klassiske fellesstart.

Polske Justyna Kowalczyk vant foran finske Aino Kaisa Saarinen. Saarinen endte 2,8 sekunder bak Kowalczyk, Steira 5,8 sekunder bak.

Resultatene fra lørdagens renn er identisk med sammenlagtstillingen i Tour de Ski etter to av åtte etapper, ettersom det ikke ble delt ut bonussekunder.

Sprintutfordring for Steira
Kowalczyk og Saarinen var også de to største forhåndsfavorittene i touren, ettersom verken Marit Bjørgen eller svenske Charlotte Kalla deltar.

Til tross for en god start, hører ikke Kristin Størmer Steira med til de aller største favorittene. Til det er hun for svak i sprint sammenlignet med sine argeste konkurrenter.

Og nå venter to sprinter på rad, der vinnerene sikrer seg hele 60 bonussekunder. Søndag er det klassisk sprint i Oberhof, mandag fristilsprint i Praha. For Steira handler det om å være blant de 30 som går videre fra prologen, slik at hun ikke gir fra seg for mye tid til storfavorittene.

Også Vibeke Skofterud har fått en bra start på Tour de Ski, og gikk seg opp til en åttendeplass etter to etapper. Skofterud er 34,8 sekunder bak ledende Kowalczyk. Men i likhet med Steira har Skofterud en svakhet i sprint.

Muligheter for Kristoffersen
Marthe Kristoffersen gikk seg opp én plassering fra fredagens prolog og er dermed nummer 15 etter to etapper. I motsetning til Steira og Skofterud kan Kristoffersen gjøre seg forhåpninger om å avansere i sammendraget i løpet av de to sprintene. Og det Meråker-jenta har vist så langt i touren, vitner om formstigning sammenlignet med det hun presterte før jul.

Therese Johaug åpnet lørdagens jaktstart forrykende fra startnummer 37. Midtveis var hun helt oppe på en 14.-plass, men mot slutten ble det tungt. Hun tapte mye tid, men ikke veldig mange plasseringer, og er nummer 18, ett minutt og 11 sekunder bak Kowalczyk.

Øvrige norske plasseringer etter lørdagens jaktstart: 22. Celine Brun-Lie (+1.29,4), 23. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+1.30,8), 50. Astrid Øyre Slind (+2.42,0).

Se sammenlagtstillingen etter 2 (av 8) etapper (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken