RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steira på stø VM-kurs

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira slet voldsomt i sommer, men viste på lørdagens fellesstart at VM-formen er i anmarsj.

Vibeke Skofterud (26), Kristin Mürer Stemland (25) og Kristin Størmer Steira (25) var Norges eneste deltakere i fellesstarten i Frankrike lørdag. Men det var nok til at Norge gjorde seg bemerket. Alle tre kjempet i tetsjiktet gjennom mesteparten av løpet, og 2,5 kilometer før mål ledet Skofterud foran Størmer Steira.

Årsbeste
I mål var Skofterud bak 18 andre løpere, og slått med 17 sekunder av Virpi Kuitunen fra Finland. 30-åringen tok sin sjuende seier i verdenscupsammenheng, og den andre på fire dager.

- Jeg vil ikke kalle det sprekk. Hun ble litt sliten på sisterunden, og det må være lov, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

Han er svært fornøyd med den norske innsatsen i La Clusaz, og ikke minst at Størmer Steira ble nummer fem.

- Vi er veldig fornøyde med jentenes innsats. Vi lyktes ikke å gå ifra, men det var helt klart årsbeste for både Kristin Størmer Steira og Kristin Mürer Stemland, poengterer Skinstad.

Dro fra Bjørgen
Kristin Størmer Steira prøvde å stikke fra resten av feltet helt på slutten, men ble kjørt inn igjen og var sjanseløs mot Virpi Kuitunen i spurten. Det var ingen som kunne gjøre noe med den finske jenta, som dermed styrket ledelsen i verdenscupen i Marit Bjørgens fravær. Kuitunen har nå 422 poeng, mens Bjørgen står bokført med 314 poeng.

- Steira følte seg veldig kvikk. Etterpåklokskap er en dårlig form for klokskap, men hun kunne kanskje prøvd seg enda tidligere. Men resultatene tidligere i år tydet ikke på at det var smart, forklarer Skinstad.

Likevel er det all grunn til å glede seg over Kristin Størmer Steiras innsats.

Femteplassen må være veldig oppløftende etter problemene i sommer.

På rett spor
Jenta med tre individuelle fjerdeplasser fra Torino-OL møtte hun den berømte veggen etter en tøff julimåned. Kroppen nektet rett og slett å være med på treningshardkjøret. Dermed måtte hun plutselig ta det helt med ro.

Men lørdagens fellesstart i La Clusaz tyder på at Størmer Steira er tilbake på rett spor.

- Ja, dette betyr at Steira er helt der hun skal være, smiler Skinstad fornøyd.

Kristin Mürer Stemland endte på tiendeplass, slått med 5,4 sekunder av Virpi Kuitunen. Riitta Liisa Roponen fra Finland ble nummer to og italienske Arianna Follis ble nummer tre.

Bjørgen reiste hjem til Norge etter onsdagens renn i Cogne. Det har lenge vært klart at hun ikke skulle gå i La Clusaz denne helgen. Neste gang Bjørgen stiller til start blir dermed når Tour de Ski innledes i romjula.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere