*Nettavisen* Sport.

Steira røk leddbåndet i ankelen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kristin Størmer Steira er mer skadet enn først antatt etter sammenstøt med en bil på treningstur.

07.06.13 09:39

Nå er det konstatert at hun har røket et leddbånd i ankelen.

Langrenn.com skriver at det først ble sagt at 32 år gamle Steira hadde to knekte ribbein og en forsturet ankel etter uhellet på Adamstuen i Oslo. Det skulle vise seg at skaden var atskillig verre.

Hun skulle ha vært med landslaget på samling på Sognefjellet, men hun er ute av stand til å gå på rulleski, så noen tur til fjells ble det ikke på henne.

– Naturlig nok er ikke Kristin noe glad for dette, sier landslagstrener Egil Kristian til langrenn.com.

Det var meningen at Steira skulle vært med på de siste dagene av samlingen som startet søndag og avsluttes kommende lørdag, men da hun satt i bilen på vei til Sognefjellet, fikk hun beskjeden om at ankelen var mer skadet enn som så. MR-undersøkelsen hun hadde vært gjennom viste det.

– Hun skal ikke bøye ankelen mye. Derfor kan hun ikke gå på ski, men hun kan sykle og gå på foten, sier Kristiansen.

Det er ventet at det vil gå fra fire til seks uker før Kristian Størmer Steira er helt bra igjen, og Egil Kristiansen sier han håper hun kan være tilbake for fullt til høydesamlingen i Seiser Alm. Landslagsjentene reiser dit 25. juni.

– Skaden hun har fått nå har ikke noe å si for sesongen som kommer, mener Egil Kristiansen, og i 2013-14-sesongen er det selvsagt OL i Sotsji i februar neste år som er det store målet, både for Kristin Størmer Steira og alle de andre jentene på det norske langrennslandslaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag