Stem på NHLs viktigste spiller

Foto: Reuters/Scanpix

TV 2 Nettavisen har tatt en kikk på hvilke spillere som har utmerket seg mest positivt i NHL denne sesongen. Stem på hvem du mener bør vinne Hart Trophy her.

22.03.04 17:58

Peter Forsberg vant Hart Trophy i fjor, utmerkelsen som deles ut til den spilleren som har vært viktigst for sitt lag. Men den svenske superstjernen har vært såpass mye skadet denne sesongen at han ikke er blant kandidatene i år.

I stedet er det blant annet noen keepere som har utmerket seg.

Fra vrakgods til best i ligaen?
En av dem er Mikka Kiprusoff, som nærmest ble kastet i søpla av San Jose Sharks. Calgary Flames fikk han i alle fall billig i en byttehandel, og finnen takket umiddelbart for tilliten.

Mikka Kiprusoff har sluppet inn to eller færre mål i 28 av de 33 kampene han har spilt for Calgary Flames, og leder ligaen i redningsprosent med 93,5. Finnen har i snitt bare sluppet inn 1,65 mål per kamp for høyst middelmådige Flames.

- Han har kommet inn og holdt motstanderne til to eller færre mål i så mange kamper, og gitt oss en sjanse til å vinne hver kveld, sier en takknemlig Jarome Iginla, som selv har bidratt sterkt til Calgarys gode sesong.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem bør vinne Hart Trophy?
Martin Brodeur
Mikka Kiprusoff
Ilya Kovalchuk
Roberto Luongo
Markus Näslund
Joe Sakic
Martin St. Louis
Marty Turco
En annen spiller

Se resultat

For få kamper?
De fleste ekspertene som mener Kiprusoff ikke bør vinne Hart, argumenterer med at han ikke har spilt nok kamper. I San Jose var han bare en reserve, i Flames mistet han flere kamper på grunn av skade.

- Men du må ta med i betraktningen hvor mye han har dominert i år. Ingen har dominert like mye som han, mener Iginla, som er imponert over at Kiprusoff har vært like god etter skaden som han var før.

Men mange vil holde en knapp på en annen keeper i ligaen; Roberto Luongo. Floridas unge sisteskanse har tatt i mot flere skudd enn noen annen i ligaen. 2131 skudd har han reddet, noe som er 436 skudd mer enn nestemann på listen.

Skuddstopper uten like
Florida er i utgangspunktet et av ligaens dårligste lag, men Luongo har likevel en sterk redningsprosent på 93.3, og har også holdt nullen sju ganger. Han sørget nærmest på egenhånd for at Florida inntil nylig hadde en liten sjanse til å nå sluttspillet.

Tolv ganger har Luongo reddet 40 eller flere skudd mot seg denne sesongen. Mest imponerende var kampen mot topplaget Tampa Bay Lightning 17. januar. Lightning pepret Luongo med 51 skudd, men Luongo reddet 50 av dem og hjalp Florida til en 2-1-seier.

Martin Brodeur ble kåret til ligaens beste keeper forrige sesong, og de fleste ekspertene regner fremdeles canadieren som verdens beste keeper. Men i New Jersey står han bak et fantastisk forsvar, og slipper ofte enkelt til seirene. Likevel har også han hatt en fabelaktig sesong.

Näslund spillernes valg i fjor
Blant utespillerne velger vi å fremheve fire spillere: Martin St. Louis, Joe Sakic, Markus Näslund og Ilya Kovalchuk. St. Louis leder poengligaen med 86 poeng på 76 kamper, noe som har hjulpet Tampa Bay til ledelsen i Eastern Conference.

Näslund ble kåret til ligaens beste spiller av spillerne selv forrige sesong, og har igjen levert varene. Svensken har 32 mål, 46 assists og 78 poeng på 72 kamper. Men han har ikke vært like god etter at rekkekameraten Todd Bertuzzi ble utestengt.

Sakic tar alltid ansvar
Joe Sakic har dratt lasset i Colorado etter at Peter Forsberg ble skadet. Det er ikke noe nytt i Denver, kaptein Sakic har gjort det samme hver gang svensken sitter på tribunen i stedet for å stå på isen.

84 poeng - 32 mål og 52 assists - har Sakic sanket sammen denne sesongen. Det er tre poeng mer enn Ilya Kovalchuk har klart i Atlanta Trashers. Men Kovalchuk leder ligaen i mål - 39 fulltreffere har det blitt på russeren.

Dette var en kjapp gjennomgang av spillerne TV 2 Nettavisen tror stiller sterkest når Hart Trophy skal deles ut etter sesongslutt. Vi mangler backer, som den oppmerksomme leser allerede har registrert.

Tørre tall:
Martin St. Louis
76 kamper, 35 mål, 51 assists, 86 poeng, 30+

Markus Näslund
72 kamper, 32 mål, 46 assists, 78 poeng, 15+

Joe Sakic
74 kamper, 32 mål, 52 assists, 84 poeng, 11+

Ilya Kovalchuk
75 kamper, 39 mål, 42 assists, 81 poeng, -10

Mikka Kiprusoff
34 kamper, 1,65 baklengs per kamp, 93,5 % redninger, 21 seirer, 3 shut-outs

Roberto Luongo
68 kamper, 2.33 baklengs per kamp, 93,3% redninger, 24 seirer, 7 shut-outs

Marty Turco
70 kamper, 2.00 baklengs per kamp, 91,1% redninger, 34 seirer, 8 shut-outs

Martin Brodeur
69 kamper, 2.03 baklengs per kamp, 91,7% redninger, 34 seirer, 10 shut-outs

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag