Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stempler Riseth som feig

Foto: (scanpix)
Sist oppdatert:
LA MANGA (TV 2 Nettavisen): John Arne Riise mener Vidar Riseth er feig som sier nei til landslaget i redsel for å bli syndebukk. - Helt feil innstilling, sier Riise. Hva mener du?

- Jeg kunne fort blitt syndebukk som back mot Spania. Og følte det som en hån mot alle backene i Norge som er mye bedre enn meg på den plassen, sa Riseth i tirsdagens VG om hvorfor han takket nei til landslaget.

Den innstillingen har John Arne Riise problemer med å forstå.

Helt feil innstilling
- Det blir helt feil. Han har klaget over at han aldri har blitt oppringt, så blir han oppringt, men sier nei. Han sier han er redd for å bli syndebukk. Det er helt feil innstilling. Det synes jeg er feigt.

Riise understreker at han kan forstå de som takker nei av hensyn til familien sin, men i dette tilfellet mener han Riseth burde vært med ned og trent med landslaget.

- Det er feigt å være redd for å bli syndebukk. Jeg vil aldri si nei til landslaget, med mindre det er noe med familien, sier Riise til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen konfronterte Vidar Riseth med uttalelsene til John Arne Riise.

Riise som høyreback
- Hva Riise sier, bryr jeg meg ikke om. Nils Johan og jeg pratet, og han hadde full forståelse for avgjørelsen min. Så lenge Nils Johan og jeg er enige, må de andre bare mene hva de vil, sier Riseth til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Men jeg kunne godt tenkt meg å se Riise som høyreback, jeg tror ikke han hadde gjort det så bra der. Jeg vil ikke si noe stygt om Riise, men han har vel ikke noe høyrebein, og jeg har ikke noe venstrebein.

Riseth mener Liverpool-backen heller burde konsentrere seg om de avgjørende playoff-kampene mot Spania.

- Det har vært nok styr rundt landslaget. Det har jo Riise vært med på å bidra til selv, påpeker Vidar Riseth.

Stensaas fortjener plassen
Rosenborgs rutinerte midtstopper understreker at han ikke reagerer med sinne eller skuffelse på Riises uttalelser. Riseth mener rett og slett at Ståle Stensaas fortjener landslagsplassen framfor ham.

- Ståle Stensaas er det klart beste valget. Han har vært kåret til Rosenborgs beste spiller i år. Han fortjener det, han har hatt en utrolig bra sesong. Med den rutinen og det venstrebeinet han har, ser ikke jeg noen bedre alternativer. Også John Arne er en utrolig god venstreback. Derfor fortjener de to å være med, sier Riseth.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!