Gå til sidens hovedinnhold

Stemplet Doffen som Judas

- Skuffende og uventet, sier sørlendingen.

VÅLERENGA - START 2-3:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De kan sin bibelhistorie på Sørlandet. Men måten den ble brukt på søndag, slo bare tilbake på Start-tilhengerne selv.

«Hvem er Doffen?», spurte Start-banneret på tribunen.

«Vi har Jesus, dere har Judas», lød fortsettelsen.

Deretter ble bysbarnet Kristofer Hæstad møtt med buing hver gang han touchet borti ballen.

Doffen vs. Myggen
Det er ingen overdrivelse å si at møtet var spesielt da hans nåværende arbeidsgiver, Vålerenga, møtte Start - med forbildet Erik Mykland på midten - i Oslo søndag kveld.

Les også: Her går Myggen Bolaños!

- Det var selvsagt mange følelser i dag, innleder han oppriktig.

- Det er alltid spesielt å møte en klubben jeg har spilt for i så mange år. Jeg prøvde bare å gjøre det best mulig på banen og å legge det hele vekk under kampen, forteller Kristofer Hæstad til Nettavisen.

Klanen til unnsetning
Enkelt var det imidlertid ikke. Etter 12 minutter kom den første involveringen mot barndomsidolet Erik Mykland.

Til oppstandelse fra Start-supporterne i Menigheden, kastet Hæstad seg inn i duellen og pådro seg frispark. Det tok ikke lang tid før Klanen tok til motmæle:

«Judas pisser på Jesus», sang mannskoret fra Oslo øst.

For Hæstad, som hadde Myggen-plakat på gutterommet, var ikke møtet med Mykland det mest spesielle i denne kampen.

- Akkurat det med Erik tenkte jeg ikke så mye på under kampen. Det var som å spille mot en hvilken som helst annen spiller. Det mest spesielle var selvsagt å spille mot Start. Det er en klubb jeg fremdeles har gode minner fra. En klubb jeg fortsatt har et godt forhold til, sier han.

Hæstad: - Skuffende
Men fire sesonger, 116 kamper og 10 mål blir fort glemt når man forlater Start til fordel for Vålerenga. Akkurat dét var nok til å bringe fram de minst sympatiske trekkene hos Menigheden også.

- Hva synes du om mottakelsen du fikk?

- Jeg ble skuffet, selvfølgelig. Jeg hadde ikke forventet det. Det må de få lov til (å kalle meg Judas), hvis de mener det. Jeg har egentlig ikke noe annet å si, svarer han med tårer i øynene.

- Spiller du bedre når du hører slikt, eller blir du litt satt ut?

- Jeg ble ikke satt ut, men jeg blir litt skuffet. Jeg føler at jeg gjorde en god jobb for Start i den tida jeg var der. Jeg har gode minner og føler jeg har et godt forhold til supporterne og klubben. Derfor ble jeg skuffet. Hvis de i Menigheden har lyst til å fremstå slik, må de få lov til det, gjentar han.

Mål uten feiring
Til slutt endte gjensynet med gamle lagkamerater med 2-3-tap for Hæstad og hans Vålerenga. Etter 84 minutter fikk Doffen sin sjanse til å hevne seg på gamleklubben.

Det strøkne innlegget fra Freddy dos Santos, headet 25-åringen kontant i nettmaskene bak Kenneth Høie.

Feiringen sto ikke helt i stil. Full av følelser, valgte den 172 centimeter høye midtbanegiganten å holde det hele inni seg selv.

- Det var en viktig scoring. Vi lå under og fikk utligningen. På den måten var den viktig.

- Jeg følte ikke noe behov for å gjøre noe i forhold til Start-fansen. Jeg har masse goder minner derfra og hadde ikke lyst til å gjøre noe for å hovere mot dem. Men det var deilig å score, selvfølgelig.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken