RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengels far: - Rettsaken stoppet VIF-overgang

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Overgangssaken ruller videre.

Erik Loe krevde at Herman Stengels foresatte skulle godkjenne Vålerengas opsjon, hevdet midtbanetalentet at han ble kjent med avtalen gjennom TV 2.

Både den tidligere Stabæk Fotball-lederen Loe, Herman Stengel og sistnevntes far, Hans-Jørgen Stengel, vitnet i Asker og Bærum tingrett fredag. Stadig var ungguttens opsjonsavtale det store temaet.

Stengel undertegnet som 15-åring proffkontrakt med Stabæk i mars 2011. Noen måneder senere ble VIF og Stabæk enige om den omtalte avtalen som var verdt 4 millioner kroner.

12. oktober ble Stengel kontaktet av TV 2 på treningsfeltet. Journalistene fortalte om en opsjonsavtale, hvorpå unggutten skal ha svart «ring pappa, jeg vet ikke noe om det her».

– Frustrert
Aktoratet lurte på hva Stengel tenkte om at Stabæk hadde undertegnet en slik avtale bak hans rygg.

– Der og da skulle jeg gjerne ha visst det og at de hadde fortalt det til meg. Jeg ble litt frustrert. Jeg mente at de bare kunne fortalt meg det, for opsjonsavtalen hadde ikke vært noe problem for meg. En opsjon er jo ikke noe salg, forklarte han.

Stengel la til at han var klar over at han selv kunne velge hvor han ville spille. Unggutten konsentrerte seg på daværende tidspunkt kun om å bli en bedre fotballspiller.

– Jeg hadde akkurat fått debuten min i eliteserien mot Sarpsborg. Jeg ville komme meg inn i laget og få mest mulig spilletid, sa Stengel.

Loe-krav
Hans-Jørgen Stengel hevdet også i sin vitneforklaring at han ikke ble kjent med opsjonsavtalen før 12. oktober. Det var ikke etter planen, ifølge Loes forklaring.

– Jeg fikk en telefon fra Inge André Olsen (sportslig leder) 18. eller 19. juli om at han hadde fått bud på 1 million kroner for Veigar Páll Gunnarsson og 4 millioner for en opsjon i Herman. Da sa jeg at jeg synes summen for Herman var for lav. Samtidig ba jeg om at hans foresatte ble orientert og aksepterte avtalen før vi kunne undertegne den, sa den tidligere styrelederen.

– Jeg ble forsikret av Inge André om at Jim Solbakken (Stengels agent) hadde tatt seg av å varsle Hermans foresatte om avtalen og fått godkjenning før vi sa ja, forklarte han senere på spørsmål fra en av forsvarerne.

Kunne velge
Etter torsdagens vitneforklaringer vil det knyttes stor spenning til hva Jim Solbakken har å si når han skal forklare seg i tingretten neste uke.

SMS-er som aktor Morten Stene la fram for retten, viste at fotballagenten og Hans-Jørgen Stengel hadde kontakt i slutten av juli. Pappa Stengel bekreftet at Solbakken hadde orientert ham om at VIF og Stabæk hadde snakket om en opsjon på det tidspunktet.

– Jeg visste svært lite om hva en opsjon egentlig var og ville vite hva det betydde for Herman. Solbakken så på dette som en helt vanlig sak i fotballen. Jeg ble forsikret om at det var Herman som fikk bestemme hvor han skal spille, forklarte han.

«Helvetet» brøt løs i mediene 12. oktober. For ordens skyld satte også far og sønn Stengel navnetrekket på opsjonsavtalen to uker senere.

Også Olsen, som er tiltalt i saken, bekreftet i sin forklaring at en forutsetning for opsjonsavtalen var at Stengel-familien var klar over den. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere