*Nettavisen* Sport.

Stenger OL-presset ute

Sigurd Pettersen ble sendt hjem fra hoppuka og fikk bare ett konkurransehopp i skiflygings-VM i Kulm. Men han lar seg ikke stresse av at OL-plassen er i fare.

18.01.06 14:05

- Jeg er ikke så veldig stressa og føler egentlig ikke noe press. Hopper jeg for dårlig, så hopper jeg for dårlig, sier Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Sesongen har så langt ikke stått til forventningene for 25-åringen fra Veggli. En femteplass fra Harrachov for over en måned siden er i praksis alt hoppukevinneren fra 2004 har å vise til av anstendige resultater hittil i vinter.

Torsdag møter han Tommy Ingebrigtsen, Lars Bystøl og Mika Kojonkoski på Lillehammer. I OL-bakken fra 1994 skal han prøve å finne den gode følelse. Finner han den ikke, kan han bare glemme OL i Torino.

Fem hoppere får OL-billett. Hoppsjef Clas Brede Bråthen gjør ingen hemmelighet av at de fire gullguttene fra Kulm sist helg la inn en solid søknad. Dermed må Sigurd Pettersen i første rekke slåss mot Daniel Forfang, Henning Stensrud og Anders Bardal om den siste plassen. De tre konkurrentene er i Sapporo for å hoppe verdenscup kommende helg.

- Kan ikke være så langt unna
Sigurd Pettersen er altså hjemme. I løpet av helga regner han med å gjennomføre 50-60 hopp i Lysgårdsbakken.

- Jeg skal jobbe med det samme som jeg har gjort hele tida. Jeg kan ikke være så langt unna formen når jeg er nummer seks i kvaliken i Kulm. Jeg er nok mye nærmere enn det folk tror, det handler om små detaljer, poengterer Pettersen.

I tillegg til finpuss av hopptekniske detaljer, dreier det seg også om å optimalisere utstyr. I løpet av helga kommer Pettersen til å teste ut flere nye hoppdresser.

- Jeg har stort sett hoppet med et finsk merke hele vinteren. Nå skal jeg teste ut et par andre produsenter. Det er ikke sikkert de er noe bedre, men ingenting skal være uprøvd.

Får nye ski til OL
Før OL får Pettersen også nye ski fra sin produsent, Elan. Pettersen er den eneste av de norske landslagsguttene som hopper på merket, men verdenscupleder Jakub Janda er stallkamerat hos den slovenske skiprodusenten.

- Jeg får de nye skiene til rennene i Zakopane.

- Fungerer det slik at Janda får velge først, mens du får nøye deg med restene etter ham?

- Nei, heldigvis ikke. Alle skiene lages for hånd og er tilpasset hver enkelt utøvers ønsker og behov. Jeg får ski som er laget for meg.

- Vil sesongen være en skuffelse hvis du ikke kommer til OL?

- Tja¿ Det vet jeg ikke om jeg klarer å svare på. Jeg tenker ikke sånn. Jeg har et syn på idrett som tilsier at det er idrettsglede, lek og utvikling som er i hovedsetet.

Har fortsatt håp
- Da må det vel være en skuffelse å ikke få være med i de olympiske lekene?

- Selvfølgelig har jeg lyst til å være med. Fem mann tas ut, og jeg har fortsatt et godt håp om å være en av dem.

Og Sigurd Pettersen har fortsatt noen konkurranser å gjøre det på. Onsdag er det storbakke-NM i Holmenkollen. Så følger to verdenscuprenn i Zakopane før Clas Brede Bråthen presenterer OL-troppen mandag 30. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.