Gå til sidens hovedinnhold

Stensbøl: - Fryktelig trist

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl beskriver lørdagens nedtur i håndball-VM som en "formidabel skuffelse".

- Det er jo først og fremst fryktelig trist for håndballjentene, sa Bjørge Stensbøl til NTB lørdag ettermiddag.

Det ble en helsvart dag også for toppidrettssjefen. Sammen med NIFs informasjonssjef Halvor Lea skulle han egentlig til Zagreb for å følge håndballjentenes skjebnekamp.

Dårlig vær satte en stopper for den planen, og de to ble sittende på flyplassen i München hele dagen. Der mottok de også beskjeden om at håndballjentene ikke klarte å slå Spania i kampen om 5. plass i VM, og OL-plass neste år.

Vil savne humøret

Bjørge Stensbøl ser ingen grunn til å rette kritikk mot den jobben landslagstrener Marit Breivik har gjort.

- Vi har fulgt Marit tett i forberedelsene til VM, og vet at hun har jobbet veldig målrettet mot en medalje og plass i OL.

- Men nå er toget gått, og da kan man ikke kalle det noe annet enn en formidabel skuffelse. Håndballjentene har så vidt jeg husker vært i OL siden 1988, så det er veldig trist, sier Stensbøl.

Han mener den norske OL-troppen vil savne håndballjentene.

- De vil bli savnet på grunn av erfaringen og profesjonaliteten de har, men også fordi de sprer entusiasme og humør. Hele troppen vil lide litt av det, fortsetter toppidrettssjefen, og bekrefter samtidig at den økonomiske støtten til håndballjentene vil bli redusert.

- Det er ikke riktig å snakke om penger i nederlagets time, men støtten vil bli kraftig redusert. Det er helt sikkert, slår han fast.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere