RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk åpning av Clijsters og Hewitt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kim Clijsters og kjæresten Lleyton Hewitt (bildet) viste begge styrke i første runden av US Open mandag. Det ble tatt farvel med Pete Sampras, som nå legger racketen på hyllen.

Belgiske Clijsters, som er toppeseedet i turneringen i Serena Wiliams' skadefravær, slo Amber Liu 6-2, 6-3. Sjetteseedete Hewitt, som vant i 2001, trengte bare 91 minutter på å gå videre med en 6-3, 6-2, 6-2-seier over rumenske Victor Hanescu.

Britiske Greg Rusedski, Chandra Rubin og Sebastien Grosjean røk alle ut i første runde.

Tårevått farvel med "Pistol Pete"

Nattens turnering ble også et tåredryppende farvel med Pete Sampras. Han har vunnet flere Grand Slam-turneringer enn noen annen tennisspiller, og mange er kommet i US Open. Han tok sin første Grand Slam-seier i New York for 13 år siden, og den 14. og siste samme sted i fjor.

- Wow, dette er siste gang jeg kommer til å være her! Det er veldig vanskelig å si farvel, men jeg vet tiden er inne. Jeg kommer til å savne denne banen, sa Sampras mens tårene presset på.

For ett år siden hentet han fram sitt ypperste serve- og volleyspill da han slo landsmannen André Agassi i karrierens siste Grand Slam-finale. Skader har plaget ham de senere årene, men ikke hindret ham i å slå seg til flere store seire.

Slikt blir det penger av i tennis. Siden starten i 1990 har Pistol Pete spilt inn solide 327 millioner kroner.

Det er også blitt flere rekorder enn antall Grand Slam-seire. Han har fortsatt rekorden i antall uker på toppen av verdensrankingen; 286 uker! Seks år.

Ikke rart tårene trillet blant publikum.

- Jeg elsker å spille i New York og kommer til å savne dere. Nå er det tid for å si farvel, sa Pete Sampras da han avsluttet sin fantastiske karriere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere