RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk hopping av Jacobsen

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Jacobsen kom på andreplass i kvalifiseringen lørdag, på en ellers svak norsk dag.

Det har vært en skuffende hoppuke så langt for Norge. Anders Jacobsen har vært det nærmest man kan kalle et lyspunkt, med en 6.plass og en 7.plass i de to første rennene. Resten av laget har prestert ujevnt og Roar Ljøkelsøy og Bjørn-Einar Romøren ble sendt hjem tidligere denne uken.

Men lørdag var hopperne tilbake i Innsbruck, der Anders Jacobsen vant det siste rennet som ble arrangert der. I fjor ble rennet flyttet til Oberhof på grunn av værforhold og dermed har Jacobsen litt å forsvare.

Det gjorde han til gagns og hoppet 128,5 meter og ble nummer to i kvalifiseringen. Det betyr svakere motstand i søndagens førsteomgang, som består av dueller.

Jacobsen møter sloveneren Mitja Meznar. Hoppkometen Johan Remen Evensen skuffet og endte på en 39.plass og møter tyskeren Michael Neumayer og får en tøff jobb med å komme seg til finaleomgangen. Anders Bardal presterte heller ikke godt og endte på 43.plass. Han møter finnen Harri Olli.

Tom Hilde møter tsjekkeren Jakub Janda, etter å ha endt på 34.plass.

Dermed får de tre siste nordmennene en tøff jobb med å komme seg videre søndag. Anders Jacobsen derimot kan man sannsynligvis forvente mer av. Kanskje lukter han endelig på pallen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere