Gå til sidens hovedinnhold

Sterk keeperkonkurrent for Jarstein, Schwolow til Hertha

Hertha Berlin har signert keeperen Alexander Schwolow, som kommer fra Freiburg. Han blir en skarp konkurrent for Rune Almenning Jarstein.

Det var ventet at Schwolow ville havne i Schalke, men klubbene ble ikke enige om overgangssum. I stedet havnet den 28-årige målvakten i hovedstaden som konkurrent for 35-årige Jarstein.

Han har signert en langtidskontrakt. Ifølge Kicker varer den til sommeren 2024.

– Vi vil hente en keeper som takler konkurranse og er god nok til å kunne bli førstevalg. Vi vil ha en type som passer inn i gruppa og er god med beina, fordi det er viktig for vår spillidé, sa trener Bruno Labbadia da sesongforberedelsene startet.

– I Alexander Schwolow har vi vært i stand til å signere en keeper som oppfyller kravspesifikasjonene, sa sportsdirektør Michael Preetz ifølge klubbens nettsted etter signeringen av Schwolow.

– Som 28-åring har han mye erfaring, og han har i Bundesliga vist på hvilket nivå han kan prestere. Han kommer også til å passe godt inn som person.

Schwolow fikk nest best gjennomsnittsscore av keeperne på Kickers spillerbørs forrige sesong, slått bare av Leverkusen-keeper Lukas Hradecky. Jarstein endte på 17.-plass på den lista.

– Hertha har store tradisjoner, og jeg vil være del av grunnmuren klubben kan bygge en positiv framtid på. Jeg kommer med stor entusiasme for denne utfordringen, sier Schwolow selv.

Han har spilt 125 kamper i 1. Bundesliga. Tidlig i karrieren spilte han aldersbestemte landskamper for Tyskland.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot