*Nettavisen* Sport.

Sterk seier for Henrik Kristoffersen i storslalåm

TILBAKE PÅ TOPP: Henrik Kristoffersen. Foto: Marco Tacca (AP / NTB scanpix)

Første verdenscupseier siden januar i fjor.

24.02.19 13:50

Henrik Kristoffersen passerte Marcel Hirscher i finaleomgangen og vant med fire knappe hundredeler i søndagens storslalåm i Banko.

Kristoffersen lå på andreplass etter første omgang, men tettet igjen Hirschers forsprang på 0,22 sekunder i løpet av andre tur ned den bulgarske fjellsida.

- Det føles veldig bra. Det ble jevnt med Marcel, og han kjørte bra, men endelig er hundredelene litt på min side igjen. De var det før, men ikke de siste to årene, så det er en god følelse, sa Kristoffersen til rennarrangøren.

Verdenscupseieren er den første på over et år for VM-gullvinneren i storslalåm fra Åre. Det var med andre ord første gang Kristoffersen slo Hirscher i verdenscupen denne sesongen.

Samtidig var det Rælingen-alpinistens første triumf i v-cupen siden 21. januar 2018. Da vant han i slalåmrennet i Kitzbühel.

– Vi har jobbet veldig hardt med storslalåm. Vi har presset på. Det er veldig, veldig godt å få litt igjen for det nå, for det har vært to år med hardt arbeid i storslalåm, fortsatte han.

Søndagens førsteplass var 24-åringens 17. individuelle seier i verdenscupen.

Med andreplassen vant Hirscher storslalåmcupen sammenlagt nok en gang. Det har østerrikeren gjort hver gang siden Ted Ligety vant i 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag