RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk seier til Kjemperud/Høidalen

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)
Sist oppdatert:
Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen er klare for åttedelsfinale i VM i sandvolleyball etter en skikkelig grøsser mot bronsevinnerne fra årets EM i Tyrkia.

Sascha Heyer og Marcus Egger fra Sveits ble slått 2-0 (23-21, 25-23) i en grøsser av en sandvolleyballkamp. Nordmennene ledet førstesettet 8-2 og 10-4, men på kort tid hadde sveitserne snudd til 14-13 etter en dårlig Jørre Kjemperud-shot.

De norske kjempet seg tilbake i kampen og tok settet på den tredje settballen. Kjemperud fanget opp en ikke fullgod Heyer-smash, og Høidalen slo inn 23-21.

Avverget settball

Det norske paret lå under 1-7, 3-10 og 9-15 i annensettet, men fikk kontakt på 16-16 etter to serveess fra Kjemperud.

Så avverget de sveitsernes settball på 19-20, spilte seg til fire matchballer og avgjorde på den fjerde med en kanonserve fra Høidalen. Marcus Egger var sjanseløs på den avgjørende ballen.

200 norske supportere på tribunen jublet vilt og skrek seg hese. Kjemperud og Høidalen kunne nyte seiersjubelen på centercourten på den kjente brasilianske stranden Copacabana.

Skal ikke være mulig

- Hvis ikke dette var fest, så er ingenting fest, sa en svært fornøyd Vegard Høidalen til NTB etter kampen.

- Det skal egentlig ikke gå an å vinne en VM-kamp mot Heyer/Egger når vi ligger under 9-15. Vi måtte score tolv poeng før de rakk å score seks. Det burde være umulig, men heldigvis gikk det denne gangen, fortsatte Høidalen.

VM i sandvolleyball fortsetter med åttedelsfinaler og kvartfinaler fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere