Gå til sidens hovedinnhold

Sterk spurt ga sølv

Vondt ble til verre for Start, som rykker ned til Adeccoligaen. Stabæk sikret sølvet. Les alt om den siste serierunden her.

Se samtlige kamper i opptak på TV 2 Sumo, eller få full kampfakta i Nettavisen

Brann var lenge før siste serierunde klar som seriemester i 2007. Spenningen før de siste kampene var knyttet til hvem som ville ta sølv og bronse, og ikke minst hvilket lag som ville rykke direkte ned.

Odd måtte slå Fredrikstad og Start måtte tape mot Lyn. I medaljekampen kunne Stabæk avgjøre sølvet til sin fordel med seier over Strømsgodset.

Og det var akkurat det som skjedde.

Sterkt av Lyn
For å ta nedrykkskampen først: Lyn tok initiativet fra avspark. Det var bare spilt fem minutter da oslolaget tok ledelsen mot sørlendingene. Espen Hoff spilte ballen igjennom til Odion Jude Ighalo, som løp fra Start-forsvaret og satte ballen til side for Kenneth Høie og inn i lengste hjørne.

Hoff og Ighalo fortsatte, sammen med formsterke Endre Fotland Knudsen, å lage trøbbel for bortelaget i minuttene som fulgte.

Så kom meldingen fra Skien: Odd Grenland hadde tatt ledelsen hjemme mot Fredrikstad. Det betydde at Start lå an til å rykke direkte ned, mens Odd Grenland var oppe på kvalikplassen.

Knudsen økte til 2-0 for Lyn med et fantastisk soloraid drøyt 12 minutter inn i kampen. 19-åringen tok med seg ballen fra midtbanen og svingte seg forbi passive startspillere før han kontrollert bredsidet inn Lyns andre mål.

Like etter at Lyn tok ledelsen 2-0 gikk også Odd Grenland opp i 2-0 mot Fredrikstad. Det virket som om nedrykksdramatikken allerede var avgjort.

Ole Martin Årst reduserte for Start før pause, og det var et desperat Start-lag som gikk ut på landslagsarenaen etter hvilen. De visste at ett mål ville være nok til å berge kvalikplassen.

Kjempemiss av Strømstad
Og 12 minutter etter pause fikk Fredrik Strømstad en eventyrlig sjanse til å utligne. Men den lille midtbanekrigeren skjøt langt over fra sju meter, til tross for at han var helt upresset. Seks minutter senere satte Tomasz Sokolowski inn 3-1 til Lyn da han kom stormende bakfra og dundret ballen nådeløst i mål med en hel volley fra 13 meter.

Og da var det hele avgjort. Lyn la på til 4-1 like før slutt. Dermed ble det null poeng til Start og tre til Odd Grenland, i og med at det ikke skjedde noe mer i Skien. Comebacket til Tommy Svindal Larsen & co var dermed like komplett som det var formidabelt. Nå skal laget ut i kvalifisering mot Bodø/Glimt.

I medaljekampen tok også Stabæk initiativet tidlig i kampen mot Strømsgodset på Marienlyst, og Jan Jönssons menn ga det aldri fra seg. Anført av scoringskåte Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog ble det til slutt hele 5-0.

Viking gjorde sin del av jobben hjemme mot Vålerenga, der Peter Ijeh scoret to mål i 2-1-seieren. Dermed ble det bronse på siddisene og 4. plass på Lillestrøm, som bare klarte 1-1 hjemme mot Sandefjord.

Svakt av Brann
Serievinner Brann klarte ikke å sette noe verdig punktum for årets sesong. Tromsø vant hele 3-0 i Ishavsbyen, etter tre nettkjenninger av Morten Moldskred.

Rosenborg avsluttet sesongen på fint vis med 2-1-seier borte mot Aalesund. Her scoret Marek Sapara vinnermålet.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs