Gå til sidens hovedinnhold

Sterk stigning av Suzann

Suzann Pettersen fortsatte klatringen på siste dag av Canadian Open.

Det norske golfesset, som gikk en bunnsolid 68-runde lørdag, fulgte opp med samme score på avslutningsdagen. Det betydde til slutt en fin-fin 10. plass sammenlagt, men hun var ikke i nærheten av vinneren. Som så mange ganger før denne sesongen var det kvinnegolfens ubestridte ener for tiden, Lorena Ochoa, som gikk til topps.

Tutta-klasse
Den meksikanske verdenseneren avsluttet med en 69-runde, og var totalt 16 slag under par. Det var ti slag færre enn Suzann Pettersen brukte.

Det var utvilsomt førsterunden som ødela for en enda bedre plassering for Tutta denne gangen. Torsdag åpnet hun på 73 slag, to over par, men de tre siste rundene var det god gammeldags Tutta-klasse over. En 69-runde fredag ble altså etterfulgt av to 68-runder, og hun var ikke mer enn fire slag etter 3. plassen.

På søndagens runde var hun tre under par etter halvgått runde, men hun klarte ikke å holde birdietempoet oppe på de siste ni. Der måtte hun nøye seg med én birdie, som ble utlignet av en bogey på hull 11.

Gode dager
Likevel - Suzann Pettersen er 42.275 dollar rikere etter fire dager med golf i Edmonton, Canada. Dermed har den norske jenta spilt inn 1.128.955 dollar så langt i 2007-sesongen. Lorena Ochoa er suveren på den fronten med 2.636.590 dollar.

Paula Creamer ble for øvrig nummer to i turneringen, foran Shi Hyun Ahn på 3. plass, og tok et langt skritt nærmere Suzann på pengelisten. Tutta er dog fortsatt på 2. plass.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis