*Nettavisen* Sport.

Sterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria

 

Mikaela Shiffrin kunne smile for en sjelden utforseier etter sterk kjøring i Bansko fredag. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Verdens beste kvinnelige alpinist Mikaela Shiffrin er blitt utfordret i slalåm den siste tiden. Fredag suste hun i stedet inn til utforseier i Bansko.

24.01.20 13:02

Når Shiffrin får fart på skiene i fartsøvelsene blir hun nærmest umulig å hanskes med i sammendraget. I løpet av halvannet minutt fredag doblet hun antall utforseirer på merittlista. Totalt er hun nå oppe i 65 verdenscupseirer, hvorav 43 har kommet i slalåm.

Eneste utforseier for Shiffrin før fredagens var i Lake Louise for drøyt to år siden.

– Det er en spennende og utfordrende løype som passer meg godt, men det var litt skummelt også. På start tenkte jeg "OK, nå må du være tøff". Det er en veldig teknisk løype, og jeg er veldig fornøyd med kjøringen min, sa Shiffrin.

Petra Vlhová har vunnet de to siste slalåmrennene. Det er første gang på fem år at Shiffrin er holdt borte fra toppen av seierspallen i to slalåmrenn på rad.

Framgang

Kanskje er det fartstrening som har ført til det, for Shiffrin har imponert stort i utforløypa i Bansko. Hun var tredje best i treningen, bak Joana Hählen og Federica Brignone. Fredag henviste hun dem til de andre pallplassene.

– Jeg kjørte bedre enn på treningen, og det er jeg veldig fornøyd med, sa Shiffrin. Det lover godt for lørdagens utforrenn.

Brignone ble toer 0,18 sekund bak Shiffrin, mens Hählen tok tredjeplassen ytterligere fem hundredeler bak. For henne var det første pallplassering i karrieren.

I den svingete løypa i Bulgaria hevdet også Vlhová seg godt og kjørte inn til sjetteplass et drøyt sekund bak vinneren.

Lie langt bak

Også italienerne Elena Curtoni og Marta Bassino på 4.- og 5.-plass gjorde det godt fra relativt høyt startnummer.

I verdenscupen er Shiffrin nå 280 poeng foran Brignone og 309 foran Vlhová.

Kajsa Vickhoff Lie endte på 23.-plass av de 34 som fullførte, slått av Shiffrin med 2,99 sekunder.

Hele 16 løpere kjørte ut i Bansko. Verst så det ut da amerikanske Alice McKennis mistet balansen i en sving og i høy fart skled inn i sikkerhetsnettet. Hun ble liggende en stund, men reiste seg og kom tilsynelatende fra det uten skade. Også Sofia Goggia og Tamara Tippler slapp fra relativt stygge fall.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag