RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke hjemmelag skal gi oss 12 rette

Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Les grundige analyser og vurderinger av samtlige kamper på kupongen før du tipper i dag.

Dagens tippekupong inneholder kamper fra den norske cupen, Adeccoligaen og svensk, dansk, belgisk, fransk og portugisisk fotball. Vi har jobbet knallhardt med en i utgangspunktet uoversiktlig søndagskupong, og nederst i artikkelen har vi satt opp to spillforslag til 432 og 96 kroner.

1. Rosenborg – Start
Denne cupkampen trekkes ettersom oppgjøret er flyttet fra søndag til lørdag. Det er den såkalte folkerekka som brukes som utgangspunkt når kamper trekkes. I skrivende stund har 68 prosent av kryssene tilfalt RBK, og for spenningen og premienes skyld helgarderer vi og håper på U eller B.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

2. Follo – Sogndal
To lag i Adeccoligaen som har vært så heldige å trekke hverandre i kvartfinalen i cupen. Follo, som snart fyller 10 år som klubb etter sammenslåingen av Ås, Ski, Oppegård, Langhus, Nordby og Vestby 29. september 2000, har ingen meritter å vise til i sitt kort liv. Spillerne er nok derfor svært sultne på å ta seg videre til semifinalen.

Troppen er så godt som skadefri, og det er ventet at Ski stadion, som tar 3000 tilskuere, fylles til randen av entusiastiske hjemmefans.

Da lagene møttes på Fosshaugane for ca en måned siden, vant Sogndal 4-3, men Follo bet godt fra seg, så hjemmelaget har tro på at de kan slå ut serielederne.

Mens Follo, som har 18 poeng på 16 kamper, kjemper en hard kamp om å overleve i Adeccoligaen, leder Sogndal serien med 35 poeng på 17 kamper. Harald Aabrekks mannskap er seriens nest beste bortelag, men forrige bortekamp endte med pinlige 0-4 mot Sarpsborg 08.

Sogndal har få skader om dagen og har reist østover med en sterk tropp.

Dagens oppgjør er Sogndals sjuende kvartfinale, men klubben har kun vært i én semifinale tidligere.

Vi satser på at kampen blir avgjort uten ekstraomganger og krysser av for H og B.

3. Bodø/Glimt – Mjøndalen
Et meget viktig oppgjør for både ned- og oppryksstriden i Adeccoligaen.

Bodø/Glimt har skuffet en del denne sesongen, men har klart å skrape sammen nok poeng til ligge på den siste kvalifiseringsplassen til Tippeligaen. Det er imidlertid ganske tett rundt 5. plassen, så seier i kveld vil være svært kjærkomment.

Glimt har nok en gang vist seg som et suverent hjemmelag, og på Aspmyra er det blitt imponerende 8-0-1 og 26-6 i målforskjell. Dagens motstander er på sin side det dårligste bortelaget i Adeccoligaen, med 1-1-5 og 14-24 i målforskjell.

Mjøndalen er inne i en meget svak periode og står med 0-2-4 på de siste seks kampene. Forrige runde ble det 0-2-tap for Løv-Ham på hjemmebane, og før det ble det skammelige 3-7 borte mot Alta.

Mjøndalen er nok en gang svekket av skader på sentrale spillere. Denne gangen står Stian Ohr, Bajram Ajeti, Paal Christian Alsaker, Lars Granaas, Kenneth Karlsen og reservekeeper Yerzhan Sergasin over. På benken sitter dermed en 16 år gammel juniorkeeper.

Glimt må klare seg uten den viktige forsvarsspilleren Per Verner Rønning, som pådro seg en strekkskade på trening fredag.

Klar H.

4. Nybergsund – Tromsdalen
Hjemmelaget har tatt et byks opp på tabellen med full pott i de to siste kampene, og det er bare målforskjellen som skiller opp til Bodø/Glimt på nederste kvalikplass.

Tromsdalen er i fritt fall på tabellen og står med elendige 0-1-3 og 3-11 i målforskjell på de siste fire kampene. Lagene møttes så sent som 11. juli, og da stakk Nybergsund av med alle poengene (2-1).

Vi satser på at form- og hjemmesterke Nybergsund fikser dette greit. H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

5. Sandnes Ulf – Moss
To lag som kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. Hjemmelaget har hatt en fin formkurve etter en svak start på sesongen. På de siste sju kampene er det blitt respektable 3-3-1, og spillerne er høyt opp etter sterke 3-1 borte over Bryne forrige runde.

Ulf er svekket av at kaptein Tom Erik Maldal må så over med karantene. Andreas Westlye er trolig tilbake etter skade, og innleide Andreas Ulland Andersen er tilgengelig for spill. Sistnevnte har spilt flere gode kamper på Vikings midtbane denne sesongen og bør være en solid forsterkning. Kenneth Sola debuterer også trolig i dag.

Kriserammede Moss er inne i en forferdelig periode og står med 1-1-8 på de siste 10 kampene. Det største problemet er at forsvaret er lekk; man har sluppet inn 37 mål på 16 kamper, noe som er 16 flere enn dagens motstander.

Moss må klare seg uten Fabien Vidalon, som fikk tre kampers karantene for å ha slått til en Nybergsund-spiller forrige runde, og Marius Gjestrumbakken, som også ble utvist i samme kamp. Begge er forsvarere, noe som innebærer at den nye treneren Erik Holtan har et problem når han skal komponere forsvarsrekka.

Mer positivt er det at angriperen Thomas Klaussen er tilgjengelig igjen.

Markus Ringberg har meldt overgang til Kvik Halden, og dette er hans siste kamp i troppen til Moss.

Vi har mest tro på H, men helgarderer på det store forslaget i tilfelle Erik Holtan skulle ha klart å få skikk på mannskapet sitt.

6. Brøndby – Esbjerg
Det er blitt spilt fire runder i den danske toppserien, og Brøndby ligger på tredjeplass med ni poeng, ett bak serieleder FC København.

Det er krise i Esbjerg etter null poeng og 1-11 i målforskjell så langt i sesongen. Laget er stort sett det samme kjempet om brose i Superligaen (endte på fjerdeplass) i fjor, men savnet av forsvareren Andreas Klarström (nå Elfsborg) er stort.

Svenske Fredrik Risp ble nylig hentet inn for å styrke forsvaret, men kaptein Jesper Jørgensen har gått ut i pressen denne uken og forlangt flere forsterkninger.

Esbjerg har vært plaget av skader i forsvaret i innledningen av sesongen og har i tillegg møtt tøff motstand i de første fire kampene.

Søndagens motstander er heller ikke av det enkle slaget. Etter å ha tapt 2-3 borte for Randers i første serierunde, står Brøndby med tre strake ligaseirer, og laget har også slått ut FC Vaduz og Buducnost Podgorica i kvalifiseringen til Europa League.

Spesielt Michael Krohn-Dehli og Mike Jensen (sønnen til trener Henrik) har imponert i innledningen av sesongen, og sistnevnte debuterte på det danske A-laget mot Tyskland onsdag.

Fjorårets bronsemedaljør har ikke vært spesielt aktiv på overgangsmarkedet i sommer. Job Jönsson (forsvar) og Samuel Holmén (midtbane) har forsvunnet ut, og Jacob Berthelsener leid ut til FC Fredericia. Ingen spillere er kjøpt inn, men den bransilianske angriperen Bruno Fressato er hentet inn som leiesoldat. I tillegg er Pierre Kanstrup og Stefan Gislason, som ble leid ut forrige sesong, tilbake i stallen (Gislason spilte vårsesongen i Viking).

Sikker H.

Få scoringsvarsel på SMS!

7. FC Fyn – Vejle
Vi er kommet til andre runde i dansk 1. divisjon. Både Fyn og Vejle innledet med uavgjort, henholdsvis 1-1 mot Køge og 0-0 mot AGF, som er regnet som stor favoritt i 1. divisjon. Begge lagene tok seg videre i den danske cupen mot lag fra lavere divisjoner denne uken.

Vejle skuffet stort med 10. plass i 1. divisjon forrige sesong, men har hentet inn en rekke forsterkninger. Spesielt er det knyttet store forventinger til den tidligere Hvidovre-spilleren Anders Clausen, som er tidenes toppscorer i dansk 1. divisjon.

Fyn var nykommer i 1. divisjon i fjor, men endte på en overraskende 8. plass. Vejle ble slått hele 3-1 på bortebane i oktober i fjor, og i juni spilte lagene 0-0 på samme bane som i kveld. HUB på det store forslaget.

8. Syrianska FC – Falkenberg
Med seier i kveld har hjemmelaget mulighet til å ta et byks fra 8. til 3. plass (gir kvalifisering til Allsvenskan), mens Falkenberg sårt trenger en seier i kampen for å komme seg vekk fra nedrykksstriden.

Syrianska har 30 poeng på 19 kamper, mens Falkenberg på 13. plass har 21 poeng på 20 kamper. Dette er med andre ord et svært viktig oppgjør for begge lag.

Syrianska, som ble stiftet av syriske og tyrkiske innvandrere i 1977 i Södertälje, endte helt oppe på fjerdeplass i Superettan i 2009. I år har de hentet inn kjente spillere som Agbar Barsom (eks Fredrikstad) og Peter Ijeh (eks Viking) i stallen. Er ubeseiret på de siste sju kampene (3-4-0).

Falkenberg har skuffet stort denne sesongen etter 6. plass i fjor. Fikk en svak start på sesongen, men er ubeseiret på de siste seks kampene (2-4-0).

I fjor spilte lagene 0-0 i Södertälje i fjor, men Assyriska vant bortekampen i vårsesongen. Begge lagene har spilt veldig mye uavgjort i det siste, og det er grunnen til at vi markerer HU på det store forslaget.

9. Genk - Royal Charleroi SC
Hjemmelaget leder serien med full pott og 6-1 i målforskjell etter to runder i den belgiske toppdivisjonen. Charleroi står med to poeng og 1-1 i målforskjell etter å ha spilt uavgjort mot sterke lag som Cercle Brugge og fjorårets suverene seriemestere Anderlecht.

Ingen av lagene hadde noen stor sesong i fjor; Genk kom på 12. plass, mens dagens motstander endte to plasser under. Genk har slått ut finske FC Inter av kvalifiseringen til Europa League med kalassifre, men møter det portugisiske storlaget Porto i siste runde 19. august.

HU bør holde.

10. Cercle Brugge- Club Brugge
Et lokalderby der Club Brugges fans ofte pleier å kapre flere av setene på arenaen enn hjemmefansen, så Cercle har på ingen måte noen hjemmefordel i disse oppgjørene.

Cercle har åpnet med to uavgjorte og smått kjedelige 1-1 i målforskjell mot mediokre Charleroi og Germinal B. Forrige sesong endte med 5. plass – 14 poeng bak Club Brugge og 28 poeng bak gullvinner Anderlecht.

Club Brugge åpnet svakt med 1-0-tap for Kortijk i første runde, men slo tilbake med 4-1 mot St. Truiden i runde to. Klubben endte på 2. plass i Jupiler-ligaen forrige sesong og er regnet som en utfordrer til suverene Anderlecht også i år. Men da kan man ikke rote det til som i første bortekamp, og det må bli seier i kveld for at innledningen av sesongen ikke skal bli en skuffelse. UB.

11. Lille - Paris SG
Hjemmelaget åpnet med 1-1 i en vrien bortekamp mot Rennes i sesongpremieren forrige helg, mens PSG leder serien etter 3-1 hjemme mot Saint Etienne.

Lille har hatt en jevn og fin stigning på tabellen de siste årene, og forrige sesong endte med 4. plass (bare to poeng opp til sølvvinner Lyon). Nøkkelen til suksessen var bunnsolide kamper på eget gress; Lille var faktisk det beste hjemmelaget av samtlige lag (14-3-2).

Robert Vittek var en av VMs største stjerner, men slovaken slo aldri skikkelig til i Lille. Derfor var han på utlån til tyrkiske Ankaragücü halve forrige sesong og ble senere solgt. Mulig noen angrer på det etter slovakens prestasjoner i Sør-Afrika.

Ellers har Lille beholdt flesteparten av spillerne fra den gode fjorårssesongen.

Aurélien Chedjou og Yohan Cabaye er tilgjengelige etter å ha stått over første serierunde.

PSG kom på en skuffende 12. plass forrige sesong, men vant Coupe de France. Klubben var inne i en god periode på 90-tallet, men prestasjonene har dabbet av de siste årene. Den siste medaljen kom i 2004 (sølv), og de er blitt mange plasseringer midt på tabellen etter det.

Forrige sesong sviktet PSG veldig på bortebane, og det ble bare 15 poeng på 19 kamper. Til sammenlikning ble det 32 poeng på Parc des Princes.

PSG har hentet inn midtbanespilleren Mathieu Bodmer fra Lyon og frisparkspesialisten Nenê fra Monaco.

Lille har tradisjonelt et godt tak på PSG på hjemmebane (ingen tap siden 2001), og vi nøyer oss med H.

12. Benfica - Académica Coimbra
Første runde i den portugisiske ligaen. Forrige sesongs nokså suverene gullvinner tar imot Académica, som endte på en skuffende 11. Plass i fjor etter en oppløftende 7. plass året før.

Benfica har mistet to av sine klart største stjerner fra forrige sesong: Den argentinske VM-spilleren Angel di Maria har gått til Real Madrid, mens Brasils meget gode midtbanespiller Ramires er kjøpt av Chelsea for 22 millioner euro. Klubben har imidlertid avvist gigantiske bud på den brasilianske forsvareren David Luiz fra flere storklubber.

Som ersattere har man hentet inn tre meget spennende, unge angripere: Nicolás Gaitán (Boca Juniors), Franco Jara (Arsenal de Sarandi – Argentina) og Rodrigo fra Real Madrid.

Académica Coimbra er et lilleputtlag sammenliknet med Benfica, og denne oppgaven blir nok altfor tøff for et lag som ikke har vunnet et eneste trofé siden cupgullet i 1939. H.

Klikk her for å levere tipsforslaget på 96 kroner.

Tipping Søndag, frist: 15.08.2010 17:55
1. Rosenborg - Start H U B
2. Follo - Sogndal H B
3. Bodø/Glimt - Mjøndalen H
4. Nybergsund IL-T - Tromsdalen H
5. Sandnes Ulf - Moss H B
6. Brøndby - Esbjerg H
7. FC Fyn - Vejle U B
8. Syrianska FC - Falkenberg H
9. Genk - Royal Charleroi H U
10. Cercle Brugge - Club Brugge U B
11. Lille - Paris SG H
12. Benfica - Académica Coimb H


Klikk her for å levere tipsforslaget på 432 kroner.
Tipping Søndag, frist: 15.08.2010 17:55
1. Rosenborg - Start H U B
2. Follo - Sogndal H B
3. Bodø/Glimt - Mjøndalen H
4. Nybergsund IL-T - Tromsdalen H
5. Sandnes Ulf - Moss H U B
6. Brøndby - Esbjerg H
7. FC Fyn - Vejle H U B
8. Syrianska FC - Falkenberg H U
9. Genk - Royal Charleroi H U
10. Cercle Brugge - Club Brugge U B
11. Lille - Paris SG H
12. Benfica - Académica Coimb H

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere