Gå til sidens hovedinnhold

Sterke reaksjoner etter Manchester United-fiasko: - Forferdelig

Cristiano Ronaldo scoret i Champions League-comebacket for Manchester United, men det var hjemmelaget som kunne juble.

Young Boys - Manchester United 2-1

Manchester United fikk en drømmestart på oppgjøret da Cristiano Ronaldo sendte gjestene i føringen etter en glimrende målgivende pasning fra Bruno Fernandes.

Det skulle derimot være blant de eneste lyspunktene i kampen for etter 35 minutter måtte Solskjærs menn klare seg med ti mann da Aaron Wan-Bissaka ble vist det røde kortet etter en stygg takling på Christopher Pereira.

Young Boys tok over kampen, og ti minutter etter pause kom utligningen etter en lang tå fra Nicolas Ngamaleu.

Solskjær valgte deretter å ta av både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes i jakten på scoring, til forundring for TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

- Det er nok flere Manchester United-supportere som reagerer på at Ole Gunnar Solskjær tok Cristiano Ronaldo såpass tidlig, sa Mørtvedt da Lingard sto klar til å slå en dødball og lette etter alternativer.

Dramaet ble komplett da Siebatcheu satt inn vinnermålet for Young Boys flere minutter på overtid, etter en stygg feilpasning fra Jesse Lingard.

Les også: Veland reagerer på Koemans uttalelser: - Det er en absurd ting å si

- Tekniske feil og hodemist av Wan-Bissaka, og Jesse Lingard som spiller sin livs dårligste pasning og serverer bortemålet, sier TV 2s Morten Langli etter kampen.

Og komplimenteres av kollega Simen Stamsø Møller:

- Det var rett og slett kollaps av Manchester United. De hang jo ikke med her.

The Independent-journalist Melissa Reddy går hardt ut mot det som ble gjort fra Manchester Uniteds trenerbenk etter det røde kortet til Wan-Bissaka.

- Jesse Lingards vanvittige feil vil nok få mest oppmerksomhet, men det der var rett og slett forferdelig lagledelse hvor de nærmest ba om å bli straffet. Mangelen på en sammenhengende strategi etter det røde kortet inviterte til stort press, og noen av byttene var til å klø seg i hodet av, skriver hun.

The Atheltic-journalist reagerer kraftig på statistikken fra Opta.

- Bemerkelsesverdig dårlig.

- En gave fra Jesse

Solskjær snakket med pressen etter fiaskoen, og ble også konfrontert med pasningen til Jesse Lingard.

- Det er vanskelig når vi spiller med ti mann. Spesielt med kunstgresset. Ballen går raskt og vi blir løpende mye i mellom, men jeg synes vi holdt dem bra unna.

Og fortsetter:

- Den siste er en gave fra Jesse Lingard, det er sånt som skjer. Jeg synes vi gjorde det bra i andre omgang. Det er en skuffende start, men vi må reise oss igjen.

Les også: Rose hyller Erling Braut Haaland: - Enestående

Ronaldo og Bruno var rasende på dommeren fra benken etter at Martins hos Young Boys ikke fikk sitt andre gule.

- Noen ganger får du avgjørelser med deg og noen ganger får du dem i mot. Vi var ikke heldige i dag, men jeg skal ikke klage

Ronaldo-scoring

Det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse da spissen Meshak Elia prøvde seg fra distanse, men skuddet gikk noen meter til side for målet til David De Gea.

Manchester United brukte derimot ikke lang tid på kunstgresset i Bern, for like før kvarteret spilt var det lagets nye superstjerne, Cristiano Ronaldo, som skulle vise seg frem. Bruno Fernandes leverte et ellevilt innlegg som fant portugiseren foran mål, og 36-åringen trillet inn 1-0 via Young Boys-keeper David Von Ballmoos.

- En all deles nydelig pasning fra Bruno Fernandes. Han har ikke scoret så mange pene mål så langt for Manchester United, men tre mål på omkring 105 minutter er smått utrolig, sier TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Les også: Ronaldo-skudd traff vakt før Champions League-oppgjør

Med den scoringen står Ronaldo med vanvittige 135 mål i verdens gjeveste klubbturnering, og tangerte også rekorden til Iker Casillas på antall kamper med 177 kamper i Champions League.

Ti minutter senere brukte gjestene en overgangsmulighet godt da Fernandes igjen fant landsmannen Ronaldo, men denne gangen ble avslutningen fra skrå vinkel stoppet av Von Ballmoos.

Så ble alt snudd på hodet da Manchester Uniteds Aaron Wan-Bissaka mistet hodet, og taklet vertenes Christopher Martins Pereira stygt og ble sendt i garderoben med ti minutter igjen av omgangen.

- Dette er dramatisk for Van Bissaka. Han tråkker nesten igjennom ankelen til Pereira der, treffer fryktelig hardt med full fart. Det er jo totalt unødvendig av backen, ingen ting å si på. Hodeløst, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Vondt kunne blitt til verre da Christian Fassnach fikk en enorm mulighet da mottok ballen på bakre stolpe, en liten meter utenfor 5-meteren, og fikk banket til på halv volley. Kanten var helt upresset, men avslutningen gikk en liten meter til side for mål.

- Der er gjestene fryktelig heldige. For det der er en stor sjanse.

Les også: Ellevilt drama i Champions League-oppgjøret: Tildelt fire straffer

Young Boys-scoring

Etter pause valgte Ole Gunnar Solskjær å ta ut Donny Van de Beek, og sette inn Raphael Varane for å ruste opp defensivt. Målscorer Ronaldo skulle også komme i begivenhetenes sentrum da han ropte på straffe noen minutter ut i omgangen, men fikk ikke medhold fra hoveddommer.

- Han går jo altfor lett i bakken da Cristiano Ronaldo, aldri noe straffespark, kom det kontant av TV 2s Mathisen.

Hjemmelaget tok mer og mer over kampen med én mann mer på banen, og etter ti minutter skulle endelig David Wagner og resten av laget få noe å juble for. Nicolas Ngamaleu snek seg foran på første stolpe og pirket inn et presist innlegg, foran innbytter Varane og sendte hjemmefansen til himmels.

- Young Boys har utlignet mot United. De har ryddet godt unna, men her glipper det. Nå ser de rett og slett meget stresset ut på kunstgresset i Sveits, dette kan gå fra vondt til verre

.

Solskjær valgte deretter å ta av sine superstjerne Cristiano Ronaldo, og satt inn Jesse Lingard i jakten på scoring. Bruno Fernandes måtte også vike, da Nemanja Matic ble satt inn for å skape bedre balanse i midtbaneleddet.

- Det er nok flere Manchester United-supportere som reagerer på at Ole Gunnar Solskjær tok Cristiano Ronaldo såpass tidlig, sa Mørtvedt da Lingard sto klar til å slå en dødball og lette etter alternativer.

Vondt skulle bli til verre, for da alt så ut til å gå mot uavgjort og poengdeling, dukket innbytter Jordan Siebatcheu opp og trillet inn seiersmålet flere minutter på overtid etter en forferdelig inngripen fra Jesse Lingard.

- Det er en nesten ikke til å tro, de gir jo bort en scoring her. Fire minutter på overtid. Dette er rett og slett et europeisk fotballsjokk i Sveits.

Manchester United måtte dermed innse at sesongens første CL-.kamp endte med tap, etter en imponerende andreomgang fra Young Boys.

Slik var kampen: