Se de oppsiktsvekkende hendelsene i videovinduet over

Anthony Smith startet lovende i lett tungvektmøtet med brasilianske Glover Teixeira i Jacksonville natt til torsdag.

I andre runde ble imidlertid alt snudd på hodet, etter at Teixeira landet noen gode kombinasjoner mot forhåndsfavoritten.

I tredje runde sendte han Smith i kanvasen tidlig, og resten av kampen ble enveiskjøring mot en Smith, som viste seg altfor tøff for sitt eget beste.

Les også: Trump dukket plutselig opp på skjermen under UFC-stevne

Beklaget til motstanderen underveis

Underveis i kampen plukket mikrofonene opp en meget spesiell samtale mellom utøverne, da Teixeira lå oppå Smith og landet slag fra topposisjon.

- Beklager, Anthony. Det er en del av jobben.

- Hva?

- Beklager. En del av jobben.

- Ja, det er som det er, svarte Smith.

I samme sekvens ser Smith ut til å gi tannen sin til dommer Herzog.

Etter den fjerde runden hadde amerikaneren regelrett blitt banket opp i ti strake minuter da han gikk tilbake til hjørnet sitt og fortalte at tennene hans falt ut.

Ingen i hjørnet hans valgte å stoppe kampen, og han ble i stedet sendt ut igjen til siste runde.

Et minutt senere, etter enda flere Teixeira-slag, stoppet til slutt dommer Jason Herzog kampen.

I etterkant av kampen har Smith, etter rapportene, blitt sendt rett på sykehus. Den anerkjente MMA-journalisten Ariel Helwani har fått en oppdatering fra Smith på skadeomfanget:

- Jeg tekstet nettopp med Anthony Smith. Dette er skadene: knekt nesa, ødelagt øyehule, han mangler to tenner og har et kutt under det høyre øyet. Det er snakk om en tann foran i munnen, og en lengre bak. Dette er hans ekte tenner.

Sterke reaksjoner

Nå får både dommer Herzog og spesielt Smiths hjørnemenn krass kritikk for at kampen ikke ble stoppet tidligere.

- Jeg tror ikke han er ok. Du må se på fighteren din. Du må se fighteren din i øynene. Vil han gå ut der igjen? sa kommentator Paul Felder da Smith gikk ut til siste runde.

- Redd ham! I stedet for å la ham gå ut der og bli avsluttet i femte runde, redd ham! fulgte sidekommentator og tidligere tungvektsmester Daniel Cormier opp.

Den brasilianske journalisten Guilherme Cruz kaller hjørnets oppførsel kriminell, men han er ikke den eneste som reagerer:

Smith, som var ranket som nummer fire i lett tungvektsklassen før kampen, kom seg på beina og forlot buret for egen maskin, men ble transportert til sykehuset for oppfølging.

UFC arrangerer i disse dager tre stevner bak lukkede dører i Jacksonville, Florida.

Stevnet, som gikk av stabelen natt til torsdag, var det andre i rekken, mens UFC-uken avsluttes med et nytt stevne natt til 17. mai.

Da er tungvektsmøtet mellom Walt Harris og Alistair Overeem hovedkampen.