Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt av Jacobsen

Anders Jacobsen er tilbake i storform. Det viste kveldens 2. plass i Zakopane.

Men den store norske dominansen etter 1. omgang snudde til østerriksk dominans etter at rennet var fullført. Gregor Schlierenzauer ledet klart foran Anders Jacobsen da Bardal satte utfor som leder etter en omgang.

Han falt gjennom og endte til slutt på sjuende plass etter et skuffende annethopp.

Stabilitet
Men fjorårets komet Anders Jacobsen er tilbake etter en tung sesongstart og ble nummer to. Et meget dypt nedslag i første omgang avgjorde trolig sluttresultatet Han viser stabile takter for tiden og er i ferd med å finne storformen.

- Det går rette veien. Det viser seg at det lønner seg å være tålmodig og ta små steg av gangen,sier Jacobsen.

Dette var hans tredje pallplass på tre helger. Dermed seiler Jacobsen opp som en av kandidatene til VM-gullet i skiflyging senere i vinter.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 15 og Andreas Vilberg ble nummer 26.

Superomgang
Norge hadde etter 1. omgang tre blant de fire beste hopperne i Zakopane. Anders Bardal ledet. Anders Jacobsen lå på tredje plass. Begge hoppet 136,5 meter.

Jacobsen var veldig dyp i nedslaget og fikk dermed store trekk fra dommerne. Det avgjorde trolig sluttresultatet. Derfor var det Bardal som tok ledelsen.

Og med den antatt beste nordmannen Tom Hilde på fjerdeplassen gjorde det den norske oppturen halvveis i konkurransen komplett.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året