Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt av lillesøster Løseth

Mona Løseth imponerte i storslalåm.

Mona Løseth (18) kjørte inn til sin beste plassering i verdenscupen noensinne da hun knallet til med en 12.-plass i storslalåm i slovenske Maribor. En 14.-plass i slalåm i november var hennes beste plassering fra tidligere.

Løseth lå som nummer 20 etter førsteomgangen, men leverte en formidabel finaleomgang og kjørte seg dermed opp noen plasser. Løseth hadde den femte beste tiden av alle i finaleomgangen.

– Stigende selvtillit
– Hun la ned et godt stykke arbeid her. Det er faktisk første gang hun har kvalifisert seg til finaleomgangen i storslalåm, sier landslagssjef Svein Erik Owesen til Nettavisen.

– Hvordan står det til med selvtilliten etter rennene den siste tiden?

– Mona har helt klart god og stigende selvtillit om dagen, bekrefter Owesen.

Bak Mona Løseth var det imidlertid tynt lørdag. Verken Lene Løseth (nr. 39) eller Lotte Smiseth Sejersted (nr. 55) klarte å ta seg videre fra førsteomgangen i rennet, som østerrikske Kathrin Zettel vant foran tyske Maria Riesch og Anja Pärson fra Sverige.

– Ikke OL-kvalifisert
Norsk kvinnealpint har ikke hatt de store resultatene å skryte av på en stund, og 27 dager før OL vil ikke Owesen garantere at Norge stiller med kvinnelige alpinister under mesterskapet i Vancouver.

– Per dags dato er ikke Mona eller noen andre kvalifisert. Vi tar ett renn av gangen fremover, så får resultatene tale for seg. Men det er klart at særlig Mona viser lovende takter.

– Så det er en mulighet for at vi får norske deltakere under OL?

– Det ville i alle fall vært synd dersom i OL gikk uten noen norske utøvere i kvinnealpint, så vi kjører på for å klare det.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken