Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt av Tysse Plätzer

Kjersti Tysse Plätzer er tilbake i verdenstoppen i kappgang etter en vanskelig periode med skade og teknikktrøbbel. Søndag ble hun nummer tre i et Grand Prix-stevne i Milano.

- Dette var deilig. Nå går det riktige veien. For to uker siden sa jeg at nå kan det bare gå en vei, og det er oppover. Da er det herlig å få det til så bra allerede. Nå reiser jeg på høydesamling onsdag med en god følelse, sa hun til NTB.

I vanskelige forhold med trykkende hete og tordenvær gikk hun teknisk meget bra og fikk ingen advarsler.

- Det gir meg utrolig trygghet når de rundt meg får advarsler, men ikke jeg. Når jeg ser dommerne gjør seg klar til å gi en advarsel, lurer jeg jo på om jeg skal få den. Hver gang det ikke er meg blir jeg bare mer og mer fornøyd. Man kan aldri føle seg helt trygg, men det gir stor selvtillit, sa hun.

Elisa Rigaudo fra Italia, som har vunnet tre Grand Prix-stevner i år, tok seieren i Milano. Claudia Stef fra Romania ble nummer to, og så fulgte Kjersti Tysse Plätzer på tiden 1.31.08.

Tidene var preget av de vanskelige forholdene.

- De to første var begge omtrent to og et halvt minutt fra sine bestetider i år. Kjersti var rett bak dem, og vi er veldig godt fornøyd med dette, sa ektemann og trener Stephan Plätzer.

Det var Kjersti Tysse Plätzers siste internasjonale konkurranse før OL.

- Nå blir det høydesamling en måned i St. Moritz. Hvis det er varmt nok skal jeg være hjemme etter det, fram til friidretts-NM 6.-8. august. Så er det OL. Siden dette var min siste internasjonale konkurranse, var det viktig å få det til. Jeg hadde ikke gått en internasjonal 20-kilometer på lang tid, sa Tysse Plätzer.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget