*Nettavisen* Sport.

Sterling-dobbel da Manchester City slo Crystal Palace

FOR EN SPILLER! Raheem Sterling har virkelig fått fart på karrieren denne sesongen. Søndag herjet han igjen. Foto: Hannah Mckay (Reuters)

Raheem Sterling (24) fortsetter å herje for Manchester City. Søndag sørget han for at Liverpool ikke fikk en fordel i tittelkampen i Premier League.

14.04.19 17:38

CRYSTAL PALACE - MAN. CITY 1-3:

Sterling scoret to av målene da Manchester City tok en fortjent borteseier 3-1 mot Crystal Palace i Premier League.

Den engelske landslagsspilleren befester dermed favorittposisjonen som Premier Leagues beste spiller i 2018/2019. To nye Sterling-mål søndag gjør at han nå er oppe i totalt 17 scoringer i ligaen denne sesongen.

- Vanvittig. Han er ustoppelig om dagen, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter Sterlings andre scoring for dagen.

Kampens store spiller er fornøyd med at City ikke gikk på en mine i gullkampen søndag ettermiddag.

- Vi vet av erfaring at dette er et vanskelig sted å komme. Vi scoret to mål, men visste at vi ikke kunne slappe av, sa Sterling til Sky Sports.

- Vi fortsatte å presse på og gjorde det vanskelig for dem. Jeg er glad vi fikk det tredje målet. Vi visste at vi måtte være på fra første minutt, fortsatte han.

City-seieren setter ekstra press på gullrival Liverpool, som møter Chelsea senere søndag.

Før den kampen spilles er City ett poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt.

LES: Kampen minutt for minutt

De lyseblå fra Manchester tok som ventet tak i kampen fra første spark. Raheem Sterling burde ha sendt gjestene i ledelsen allerede etter ti minutter da han skjøt utenfor det åpne målet fra kort hold, men det tok likevel ikke lang tid før den engelske landslagsspilleren kunne slippe jubelen løs.

Et kvarter inn i kampen slo Kevin De Bruyne en fantastisk pasning som sendte Sterling alene gjennom, og fra skrått hold dunket City-stjernen inn 1-0 med en fenomenal avslutning.

- Fantastisk gjort, var dommen fra Solveig Gulbrandsen i TV 2s kampstudio.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Her sender Raheem Sterling bortelaget i ledelsen på Selhurst Park. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Men også pasningen fra belgiske De Bruyne fikk ros i studio. Midtbanespilleren, som har slitt mye med skader denne sesongen, spilte fri lagkameraten med en pasning hentet rett ut fra menyen til Maaemo.

- Han er en gave til fotballen, mente Petter Myhre.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og City gikk dermed til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Palace holdt lenge unna, men 20 minutter ut i andre omgang kom dagens andre baklengsmål for vertene. Leroy Sane fant Sterling i boksen, og City-profilen satte inn 2-0 med en fin avslutning nede til venstre.

Luka Milivojevic reduserte for gjestene ni minutter før slutt da han fant et hull i muren på frispark, og dermed steg nok pulsen til Pep Guardiola.

Heldigvis for City-manageren var det i stedet hans gutter som gikk opp i 3-1 da Gabriel Jesus kontret inn et mål rett før slutt. Reprisene viste imidlertid at målet skulle vært annullert for offside.

Nå fortsetter Manchester City sesongen med kvartfinale-returoppgjøret i Champions League mot Tottenham på onsdag. Crystal Palace reiser til London for å møte Arsenal i Premier League søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag