RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sæternes lover tosifret

Sist oppdatert:
Dagens fire scoringer er bare en forsmak på hva fansen kan vente fra Bengt Sæternes i år.

Brann Stadion(iBergen.no)Brann-Vålerenga 4-1 (3-0)

I forrige kamp var det Thorstein Helstad det store pressekorpset ventet på - denne gangen var det den mer lavmælte spisskollegaen Sæternes. For 4-1 seieren mot Vålerenga ble ene og alene avgjort av kraftspissen fra Egersund.

- Godt å få selvtillit
Sæternes er ikke en mann av store ord og hauser ikke opp sin egen innsats.

- Det gir selvtillit å score fire mål. Men det var litt på rett plass til rett tid i dag. Vi har litt tur som scorer tidlig og vi har de lille marginene, sier 32-åringen.

- Når scoret du fire mål samme kamp sist?
- Det var vel i Belgia i debuten min for Brügge. Det var mot Mons Bergen tror jeg. Så det var litt av den samme greia, sier Sæternes som mener han ikke har gjort samme bragden i Tippeligaen tidligere.

De tre første scoringene var rene goalgettermål - den siste kom etter et perfekt legg fra Vaagan Moen.

- Det var en fantastisk innlegg fra Petter. Dette har vi snakket om hvordan vi skal få til og i dag var det fullklaff.

Skal score mer enn i fjor
I fjor ble Bengt Sæternes Branns toppscorer med 10 scoringer. Det tallet er han snart halvveis til etter dagens oppvisning.

- Jeg var misfornøyd med antall scoringer i fjor og vil gjøre det bedre i år. I år er jeg også bedre trent enn på mange år. Har hatt en skadefri oppkjøring og har trent mye basis. Jeg er frisk og kan trene hver dag, slik var det ikke i fjor, sier Sæternes

Vi ha to over 10
Mons Ivar Mjelde var bare en av mange som i dag lot sin beundring gå ut over Sæternes.

- Dette er det beste jeg har sett av en norsk spiss på en stund. I dag er han den beste og det er bare å ta av seg luen. Hvorfor han ikke tar av selv, får dere spørre ham om. Men vi har flere og flere spillere som setter laget fremfor seg selv og ikke danser på bordet på en bar etter en god kamp, sier Mjelde.

Med tre scoringer fra Helstad på de tre første seriekampene, fire av Sæternes og ett av Winters, har alle spissene bevist at de kan det de er satt til å gjøre.

- Jeg har sagt at jeg vil ha to spisser på tosifret antall scoringer i år. Klarer vi det, er vi i toppen av Norsk fotball. Nå er Bengt i flytsonen og var i dag der ballen datt ned. Det så vi spesielt på det første målet der han lukter at ballen kan kommer bakover etter headingen til Petter (Vaagan Moen red.anm). Det samme gjorde han på de to neste scoringene, sier en entusiastisk Mjelde.

- Men hvor mange ganger har du selv scoret fire mål i samme kamp?
- Jaaa, hehe, sier Mjelde og trekker på smilebåndet; - Jeg scoret fire mot Lyn eller Skeid på Ullevaal, så scoret jeg fire i en 5-3 kamp for Lillestrøm mot Bodø/Glimt på Åråsen, sier Mjelde.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere