RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østerrikes fiasko komplett

Whistler (NTB-AFP): Fiaskoen ble lørdag komplett for Østerrikes seiersvante herrelag i alpint. Canada-oppholdet ga ikke en eneste medalje.

I Torino-lekene for fire år siden dominerte østerrikerne og vant åtte av 15 medaljer. Denne gang ble det fjerdeplasser som best. Tittelforsvarer Benjamin Raich bommet lørdag på seierspallen med fem hundredeler, mens Marcel Hirscher ble nummer fem.

- Dette er en stor skuffelse, men vi må tåle det. Vi har suksess i verdenscupen, men ikke i OL. Det føles ikke lett nå, sa Raich.

- Det er vanskelig å si hvorfor vi mislyktes. Vi har forberedt oss godt, så problemet ligger ikke der. Jeg ble nummer fire i dag, og vi hadde fjerdeplass også i storslalåm og utfor.

Kvinnene vant fire medaljer, og Andrea Fischbacher sikret gullet i super-G, men også kvinnene gjorde det dårligere enn ventet. For fire år siden vant kvinner og menn til sammen 14 av 30 medaljer.

Forrige gang Østerrike kom hjem fra OL uten alpinmedalje for menn var for 74 år siden, etter vinterlekene i Garmisch-Partenkirchen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere